(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04.05.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 04 2013 - 13:12 GMT


rieke našli utopeného muža



Včera vo večerných hodinách na polícii v Plešivci oznámila 38-ročná žena, že o 19.29 hod. na Železničnej ulici v Plešivci (okr. Rožňava), spadla osoba do koryta rieky Slaná. Na miesto boli obratom vyslané záchranné zložky, ktoré prehľadali koryto rieky a na moste pred obcou Čoltovo spozorovali osobu v strede rieky. Telo muža z rieky vytiahli príslušníci HaZZ pri obci Bretka, kde ho zachytili a naložili do člna. Muža na mieste oživovali, avšak bezúspešné. Privolaný lekár skonštatoval smrť utopením. Policajti zistili totožnosť osoby nebohého, išlo o 36-ročného muža z Plešivca. Obhliadajúca lekárka vylúčila cudzie zavinenie a nariadila vykonať zdravotnú pitvu. Skutok dokumentujú policajti PZ z Plešivca ako podozrenie z prečinu usmrtenia. 



Tínedžeri lúpili



Košickí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Ondrejov z Košíc vo veku 14 a 15 rokov. Títo dňa 30. mája 2013 dopoludnia na chodníku medzi Myslavským potokom a Podjavorinskou ulicou v Košiciach, lúpežne prepadli 22-ročného Košičana. Najprv ho fyzicky napadli a po tom mu odcudzili mobilný telefón, zväzok kľúčov a hotovosť 5,- eur. Krádežou mu pôsobili škodu vo výške 20,- eur a fyzickým útokom poranenia s predpokladanou dobou liečenia do 6 týždňov. Obvinení sú trestne stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na 7 až 12 rokov.



Dvojica „chatárov“ už čelí obvineniu



Z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Dargovských hrdinov Dušana (40) a Ondreja (21) z okresu Košice-okolie. Dvojicu mužov obviňujú z viacero krádeží. Začiatkom tohto roka v záhradkárskej lokalite Geder v Košickej Novej Vsi vnikli na pozemky viacerých záhrad, kde sa vlámali do troch chatiek. Z jednej ukradli rôzne káble, led lampu, baterku, cukor, skrutky aj klince /škoda 70,- eur/. Z druhej ukradli kožušinovú vestu, náradie, pivo, vodovodný ventil a zimný kabát /škoda 60,- eur/ a z tretej ukradli fľašu domácej pálenky, rádio, rôzne oblečenie a rôzne druhy potravín /škoda 125,- eur/. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie. #CONT#



Dôchodkyňa má za dary zaplatiť viac ako 2.000,- eur



Policajti z Moldavy nad Bodvou vyšetrujú prečin podvodu, nakoľko doposiaľ nezistený páchateľ koncom apríla 2013 v hoteli v Moldave nad Bodvou, odovzdal 69-ročnej miestnej dôchodkyni ako dar k narodeninám elektrický mixér, kuchynský príbor, varič a kuchynský riad. Ako potvrdenie o prevzatí darov venovaných neznámou spoločnosťou jej dal podpísať doklady na ktorých doplnil jej osobné údaje. Približne po dvoch týždňoch jej bola zaslaná správa o uzatvorení úverovej zmluvy so spoločnosťou so sídlom v Piešťanoch, podľa ktorej má za poskytnutý úver uhradiť spoločnosti sumu vyššiu ako 2.000,- eur v 60 splátkach. Páchateľ dôchodkyňu takto uviedol do omylu. Za takýto skutok možno v zmysle zákona uložiť trest odňatia slobody až na dva roky.   



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/