(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04.06.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 05 2013 - 10:59 GMT


Nahlásil bombu na košickom súde



 Dnes (05.06.) o 08,48 hod. mužský hlas telefonicky oznámil na tiesňovú linku 112, že na košickom súde je bomba. Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Okamžite boli z budovy evakuovaní pracovníci i prítomné osoby. Pyrotechnická prehliadka priestorov súdu bola ukončená o 11,00 hod. s negatívnym výsledkom. V zmysle Trestného zákona týmto konaním páchateľ úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba na jeden až päť rokov).  Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.



Obvinili dvoch Košičanov



Košickí policajti objasnili ďalšie skutky z ich spáchania obvinili dvoch Košičanov, 29-ročného Dávida z prečinu krádeže a 28-ročného Vojtecha z prečinu poškodzovania cudzej veci. Obvinený Dávid začiatkom februára tohto roka poškodil kovové ochranné mreže a po rozbití okna vnikol do pohostinstva na Magnezitárskej ulici v Košiciach. Odtiaľ následne ukradol rôzne potraviny a alkohol /škoda 170,- eur/. Obvinený Vojtech v posledný marcový deň krátko pred polnocou poškodil prednú kapotu a stierače na osobnom motorovom vozidle zn. Ford Fiesta po tom ako auto zastalo pred prechodom pre chodcov pred zastávkou MHD na Ondavskej ulici v Košiciach /škoda cca 460,- eur/. V prípade dokázania viny hrozí Vojtechovi až ročné a Dávidovi až dvojročné väzenie.



Policajti zadržali podozrivého z vraždy v Prakovciach



Policajti Odboru kriminálnej polície KR PZ v Košiciach v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi vypátrali muža podozrivého zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy. #CONT#



- Páchateľ v úmysle získať majetkový prospech z 31. marca na 01. apríla 2013 vošiel do uzamknutého rodinného domu v obci Prakovce (okr. Gelnica), kde následne prehľadal obytné miestnosti. Odcudzil šperky zo žltého kovu a finančnú hotovosť vo výške 540,-€. Pri svojom čine však bol vyrušený majiteľom domu (†43), ktorého následne bez možnosti bránenia sa, viackrát bodol do oblasti hlavy a tela. Následne mu obtočil okolo krku kábel predlžovacej šnúry, ktorým škrtil už bezvládne telo. Majiteľovi spôsobil surovým a trýznivým spôsobom smrť doposiaľ nevyčíslenú škodu na majetku



V súvislosti s objasňovaním tohto obzvlášť závažného zločinu vraždy, policajti včera v skorých ranných hodinách vykonali domové prehliadky v obci Prakovce. V rámci nich zadržali osobu podozrivú zo spáchania tohto skutku. Ide o 20-ročného Petra z obce Prakovce, ktorý už bol v minulosti súdne trestaný za obdobnú násilnú trestnú činnosť ako aj trestnú činnosť majetkového charakteru (krádeže).



Vykonaniu domových prehliadok a zadržaniu podozrivej osoby predchádzalo rozsiahle dokazovanie. Boli vykonané dodatočné obhliadky miesta činu, výsluchy svedkov ako aj operatívne previerky, ktoré okrem iného prispeli k vypátraniu vecí pochádzajúcich z domu obete. Spolu s výsledkami kriminalistického expertízneho skúmania boli zabezpečené dôkazy smerujúce k objasneniu tohto prípadu.



Po vykonaní domových prehliadok a zadržaní podozrivej osoby boli na KR PZ v Košiciach vykonané ďalšie výsluchy svedkov ako aj podozrivej osoby. Na základe takto získaných dôkazov vyšetrovateľ KR PZ v Košiciach vzniesol obvinenie Petrovi za obzvlášť závažný zločin vraždy a prečin porušovania domovej slobody za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody v trvaní 20 až 25 rokov prípadne doživotie.



V súčasnej dobe sú vykonávané ďalšie procesné úkony a bude spracovaný podnet na vzatie obvineného do väzby.



Mladík sa vlámal do domu



Intenzívnym vyšetrovaním policajti Obvodného oddelenia PZ Štítnik vypátrali a z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 19-ročného Patrika z okresu Rožňava. Obvinený sa dňa 04. júna 2013 na Jelšavskej ulici v obci Štítnik, vlámal do rodinného domu. Z chodby domu odcudzil motorovú pílu a z obývacej izby finančnú hotovosť 42,- eur. Poškodenému majiteľovi spôsobil celkovú škodu za takmer 750,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Ukradnutú retiazku odpredal v záložni, žena zo záložne potiahla prstene



Policajti Obvodného oddelenia PZ Strážske vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 21-ročného Lukáša zo Strážskeho. Tento v polovici apríla 2013 v poobedňajších hodinách na Mierovej ulici v Strážskom, odcudzil iba 15-ročnému chlapcovi striebornú retiazku so  strieborným príveskom v tvare kríža. Chlapca požiadal, aby si retiazku dal dole z krku, že si ju chce obzrieť. Chlapec ju zvesil z krku a držiac v ruke mu ju ukazoval. Obvinený využil moment prekvapenia, retiazku mu z ruky vytrhol a ušiel. Policajti retiazku vypátrali v záložni v Strážskom, kde ju obvinený odpredal za sumu 8,- eur a peniaze minul pre vlastnú potrebu. Chlapcovi spôsobil škodu vo výške 45,- eur.  V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.   



Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili miestnu 24-ročnú Eriku.  Obvinená koncom mája 2013 v poobedňajších hodinách využila nepozornosť 41-ročnej pracovníčky  jednej z michalovských záložní. Tá po tom, čo jej obvinená predložila veci zo žltého kovu na skúšku pokračovala vo svojej pracovnej činnosti. Obvinená si nastokla dve prstene na prsty a následne s nimi zo záložne odišla bez zaplatenia. Košickej spoločnosti spôsobila škodu za takmer 300,- eur.



Ryby chytali do sietí



Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany z prečinu pytliactva obvinili Štefana (23) a Alexandra (40) z okresu Michalovce. Týchto prichytili koncom apríla 2013 vo večerných hodinách v katastri obce Vojany na rybárskom revíry, na rieke Laborec ako chytali ryby nedovoleným spôsobom a to do dvoch čerení (sietí) o rozmeroch 2x2m. Takto neoprávnene zasiahli do výkonu rybárskeho práva, pričom miestnej rybárskej organizácii nestihli spôsobiť škodu, nakoľko neulovili žiadne ryby. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/