(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 05.06.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 06 2013 - 11:08 GMT


Párik prichytil pri krádeži



Policajti z okresu Košice-okolie z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch mladistvých z okresu Košice-okolie Attilu (16) a Máriu (16). Títo včera okolo 14,30 hod. z hospodárskeho dvora v obci Žarnov, z budovy monobloku patriacej spoločnosti so sídlom v Moldave nad Bodvou, odcudzili 23 ks liatinových podpier hromozvodu. Pri čine však boli prichytení vedúcim dvora (56). Spoločnosti spôsobili škodu vo výške 300,- eur.



Mamičke vykradla kočiar



Policajti Obvodného oddelenia PZ Rožňava z prečinu krádeže obvinili 39-ročnú Ivetu zo Smižian. Tá sa včera dopoludnia neštítila a v nákupnom centre na sídlisku Juh v Rožňave, zo zazipsovaného vaku detského kočíka, odcudzila peňaženku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou cca 10,- eur. Kočík mala mladá mamička (23) počas nákupu pri sebe na dosah rúk. Krádežou jej vznikla škoda vo výške najmenej 50,- eur. Poškodená žena udalosť ihneď oznámila polícii a tá začala konať. Podľa získaného popisu podozrivej a operatívnym šetrením policajtov bolo vytipované vozidlo na ktorom podozrivá z nákupného centra odišla. Následne cestou operačného strediska bolo vyhlásené pátranie na základe ktorého dopravný policajti vozidlo s podozrivou ženou zastavili v obci Bohúňovo. Podozrivú obmedzili na osobnej slobode a umiestnili ju do cely policajného zaistenia. Počas vyšetrovania a vykonaných procesných úkonov, podozrivá žena vydala policajtom odcudzenú finančnú hotovosť, ktorú následne policajti vrátili poškodenej žene. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.



Natrel“ svojich komplicov



Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody včera obvinil ďalších štyroch miestnych komplicov. Traja tínedžeri vo veku 14, 15 a 17 rokov a 26-ročný Dávid v sobotu (1.6.2013) okolo 07,30 hod. na Vrboveckej ulici v Michalovciach, po predchádzajúcej vzájomnej dohode s Tiborom (44), vnikli na dvor rodinného domu. #CONT# Spod steny domu odcudzili rôzne elektrické káble, mosadzné teleso plynového regulátora, topnú špirálu z automatickej práčky a 10 ks mosadzných ventilov. Následne vypáčili kovové vráta na garáži, vnikli dnu a odcudzili z nej elektrický kábel. Dvaja z nich im robili „očko“ - dávali pozor či niekto nejde. Vyrušil ich však manžel majiteľky domu a všetci sa dali na útek. Ten sa za nimi rozbehol a na Tešedíkovej ulici dolapil Tibora aj s odcudzenými vecami. Manželom spôsobili celkovú škodu vo výške 150,- eur. Tibora policajti obvinili z tých istých prečinov ešte v sobotu a je stíhaný väzobne, ostatní obvinení sú stíhaní na slobode. Dvom dospelým hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Pri krádeži motocykla asistovalo aj 11-ročné dievča



Gelnickí  policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 35-ročnú ženu a 17 a 18 ročných chlapcov, všetci z obce Mníšek nad Hnilcom. Obvinení sa spoločne s maloletým dievčaťom(11)  z pondelka na utorok v obci Mníšek nad Hnilcom, vlámali do rodinného domu. Z chodby domu odcudzili motocykel zn. Jawa 50. Poškodenej majiteľke spôsobili celkovú škodu  vo výške 220,- eur. Dvom obvinením v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné a mladistvému až ročné väzenie. Maloletá vzhľadom na svoj vek ešte nie je trestne zodpovedná.



Chcela kúpiť  dom, okradli ju



Rožňavskí policajti vyšetrujú  krádež puzdra. Neznámy páchateľ včera medzi 11,10 až 11,22 hod. v jednej z rožňavských realitných kancelárii, odcudzil kožené puzdro s finančnou hotovosťou 4.730,- eur a osobnými dokladmi poškodenej 47-ročnej Rožňavčanky. Puzdro mala v kabelke pri sebe na stole kancelárie, kde vypisovala dokumenty ohľadom kúpy domu. Takto jej spôsobil škodu za viac ako 4.730,- eur. Policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Kriminalistický technik na mieste zaistil daktyloskopické stopy, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie. Po páchateľovi a odcudzených veciach policajti pátrajú.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/