(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Najlepšie fotografie zo súťaže KUFOR v OC Atrium Optima
@ Kultúra -> Výstavy     Jun 15 2013 - 14:43 GMT


V pondelok 17. júna 2013 sa v obchodnom centre Atrium Optima v Košiciach uskutoční vyvrcholenie fotografickej súťaže FOTOKUFOR. Vystavených bude 50 najlepších fotografií a ocenených 9 výhercov, ktorí súťažili v troch kategóriách. Vernisáž súťaže sa uskutoční v pondelok o 17:00 hod. a výstava potrvá do 1. júla 2013. #CONT#



Projekt KUFOR (Kultúrna fotografia v regióne) je cezhraničným projektom realizovaným Kultúrnym centrom Košického samosprávneho kraja, Občianskym združením Legend foto a Rozvojovou agentúrou župy Szabolcs-szatmár-Bereg. Projekt je spolufinancovaný z Programu cezhraničnej spolupráce Maďarská republika – Slovenská republika 2007 – 2013. Jeho hlavnou myšlienkou je podpora nadaných fotografov na oboch stranách hranice. Prostredníctvom prezentačných a vzdelávacích aktivít dáva priestor amatérskym i profesionálnym fotografom na kvalitnú umeleckú tvorbu. Taktiež im prináša konštruktívnu kritiku ich diel renomovanými fotografmi.



Súťaž FOTOKUFOR bola zameraná na umelecké zachytenie a propagáciu pozoruhodných lokalít v  župe Szabolocs-Szatmár-Bereg a cieľových miest programu Terra Incognita.



Košický kraj v sebe ukrýva mnoho krásnych a nepoznaných miest. Tie s obľubou objavujú nie len zahraniční turisti, ale aj samotní obyvatelia regiónu. Prostredníctvom programu Terra Incognita Košický samosprávny kraj propaguje práve tie miesta, ktoré sú verejnosti možno menej známe. Program Terra Incognita je zameraný na prezentáciu kultúrneho dedičstva na troch histrorických cestách v Košickom kraji - vínnej, gotickej a železnej.



 



Súťažné témy z územia Košického samosprávneho kraja:





  1. Remeslá a kultúrne dedičstvo predkov na cestách Terra Incognita





  2. Momentky zo zaujímavých podujatí na kultúrnych cestách Terra Incognita.





  3. „Živé objekty“ – fotografie z atraktívnych podujatí v historických objektoch a cieľových bodoch Terra Incognita





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/