(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 02.07.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 03 2013 - 09:44 GMT


Policajti zasitili 33 dávok drogy



Pracovníci kriminálnej polície OR PZ v Košiciach odhalili ďalšiu drogovú trestnú činnosť. Vyšetrovateľom PZ zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 39-ročného Rolanda z Košíc. Obvinený v pondelok (1.7.2013) po 20.00 hod. na Hutníckej ulici v Košiciach, v osobnom motorovom vozidle zn. Opel Zafira, prechovával balíček s obsahom 5 kusov zatavených a zrezaných striekačiek, v ktorých sa nachádzal biely kryštalický materiál o celkovej hmotnosti 1,50 gramov. Z tohto množstva s priemerným obsahom metamfetamínu 80,3 %, by bolo možné pripraviť minimálne 30 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.



Drogy našli aj policajti kriminálnej polície OR PZ Michalovce. Títo v prvý júnový deň (1.6.2013) o 02,10 hod. predviedli na príslušný útvar PZ muža, ktorý po predvedení dobrovoľne vydal fajku, vrecko a plechovú škatuľu s obsahom neznámej sušiny zelenej farby. Zaistené veci boli následne zaslané na expertízne skúmanie, pričom zo znaleckého posudok potvrdil podozrenie policajtov, že išlo o rastlinu konope o celkovej hmotnosti 610 mg. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť minimálne 3 obvykle jednorazové dávky drogy. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil miestneho 29-ročného Mareka. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie..#CONT#



Reštaurácii“ vrátili odcudzené veci



Policajti Obvodného oddelenia PZ Štítnik vypátrali a z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody obvinili 24-ročného Jána z okresu Rožňava. Obvinený v máji 2013 v nočných hodinách preskočil oplotenie rodinného domu v obci Rochovce (okr. Rožňava). Následne sa vlámal zadnej časti domu, odkiaľ z pivničných priestorov odcudzil 15 m predlžovacieho kábla a 5 m trojžilového kábla. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške 90,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Policajti Obvodného oddelenia PZ Dobšiná vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili Ivana (27), Ondreja (18) a Miroslava (20) z okresu Rožňava. Títo sa koncom minulého roka vlámali do objektu bývalej reštaurácie v lokalite ¼udová záhrada v Dobšinej. Z objektu odcudzili krbovú vložku, drevené stojanové hodiny, mikrovlnnú rúru, rôzne kuchynské nádoby hrnce a príbory. Poškodenej firme so sídlom v Pezinku, spôsobili škodu vo výške 2.250,- eur. Takmer všetky odcudzené veci policajti zaistili a vrátili poškodenej firme. Trojici obvinených v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/