(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Polcajné správy za 16.07.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 17 2013 - 10:59 GMT


Plazmu predal za 50,- eur



Michalovskí policajti vypátrali a z prečinov krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili Erika (22), Jaroslava (24) a Miroslava (19) z okresu Michalovce. Trojica mladíkov sa počas apríla 2013 v obci Pozdišovce, vlámala do rodinného domu a do dvoch garáží. Odcudzili plazmový televízor, notebook aj motorovú pílu. V jednej z garáži sa vlámali aj do motorového vozidla zn. VW Pasat, odkiaľ odcudzil autorádio, subwoofer a zosilňovač. Majiteľom spôsobili celkovú škodu za viac ako 1.700,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



Obvinení sa ústne dohodli s 23-ročným Viliamom z okresu Michalovce, na odpredaji LCD televízora, autorádia, subwoofera a zosilňovača o ktorých vedel, že boli odcudzené. Veci predal ako vlastné koncom apríla za sumu 90,- eur. Tohto spolu s obvineným 24-ročným Jaroslav policajti obvinili aj z prečinu podielnictva. Jaroslav totiž pri krádeži motorovej píly „chýbal“ avšak o krádeži vedel a následne sprostredkoval jej predaj za sumu 30,- eur. Obom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.



Trebišovčanka pravdepodobne naletela podvodníkovi



Trebišovskí policajti prijali trestné oznámenie v ktorom doposiaľ nezistený páchateľ v pondelok (15.7.2013) vo večerných hodinách zavolal na telefónne číslo 46-ročnej Trebišovčanky a predstavil sa ako pracovník jednej z bánk. Žene povedal, že mu signalizuje v počítači, že niekto sa jej chce nabúrať do jej účtu a aby mu nadiktovala všetky údaje z jej platobnej karty a účtu. Podotkol že za 5 minút jej dôjde SMS správa o zablokovaní jej účtu. Žena podvodníkovi naletela a po nadiktovaní údajov dostala SMS správu o nákupe cez internet v sume 695,99,- eur. Policajti skutok vyšetrujú ako podozrenie zo spáchania prečinu neopravnej výroby a používanie elektronického platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.#CONT#



Polícia upozorňuje občanov, aby si takéto informácie preverili priamo cez svoju banku a neuvádzali svoje osobné údaje cudzím osobám.



Bratislavčan prenasledoval mladú východniarku



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou z prečinu nebezpečného prenasledovania obvinil 38-ročného Michala z Bratislavy. Obvinený od mája 2013 do 16. júla 2013 kontaktoval prostredníctvom telefonických hovorov a sms správ 18-ročnú ženu z Moldavy nad Bodvou. Slovne sa jej vyhrážal a vyhľadával ju na verejnosti proti jej vôli. Takto ju obmedzoval v jej obvyklom spôsobe života a podstatným spôsobom jej zhoršil kvalitu života. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



V zberných surovinách objavili leteckú bombu



Včera v ranných hodinách našiel zamestnanec jednej zo zberných surovín v Michalovciach v areáli firmy muníciu. Policajná hliadka miesto nálezu zabezpečila proti neodbornej manipulácii, uzavrela areál a zabezpečila evakuáciu ľudí z objektu ako aj z jej tesnej blízkosti. Privolaný pyrotechnik na mieste zaistil a prevzal k následnej likvidácii 5 ks delostreleckých granátov, jednu delostreleckú mínu kaliber 80 a ruskú cvičnú leteckú bombu PP50S. Munícia pochádza z obdobia druhej svetovej vojny. Včera predpoludním aj pri poľnohospodárskych prácach na poli za bývalým ŠPP v katastri obce Zemplínska Teplica našli povojnovú muníciu. Miesto nálezu policajti zabezpečili a privolaný policajný pyrotechnik na mieste zaistil a previezol k zneškodneniu delostrelecký granát kal. 85 mm pochádzajúci z obdobia II. svetovej vojny.



Polícia opäť apeluje na občanov, aby pri nájdení akejkoľvek munície za žiadnych okolností ju nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. V prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti, je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Vhodné je miesto nejakým spôsobom označiť, alebo si nájsť v okolí nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Možnosťou je aj mobilný telefón z GPS, kde je možné uložiť aktuálnu pozíciu a takto sa vrátiť na to isté miesto. Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158 a tak predišli možnému nešťastiu.



 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/