(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Polcajné správy za 23.07.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 24 2013 - 11:26 GMT


Košickí policajti objasnili viacero krádeží



Košickí policajti vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody obvinili 31-ročného Reného z Košíc. Obvinený muž v júny tohto roka na ulici Nižné Chmelníky v Košiciach, preskočil oplotenie rodinného domu a z pod prístrešku ukradol detskú elektrickú štvorkolku. Majiteľke spôsobil škodu za takmer 100,- eur. Policajti vypátrali aj podozrivého, ktorý začiatkom júna 2013 pred hlavným vchodom do jedného z obchodných centier v Košiciach, ukradol 14-ročnej Košičanke mobilný telefón, čím jej spôsobil škodu za 150,- eur. Z prečinu krádeže obvinili iba 14-ročného chlapca z Košíc.



Osemstopäťdesiat eurovú škodu spôsobil poškodenému majiteľovi iba 22-ročný Košičan Tomáš. Tento začiatkom marca tohto roka z rodinného domu na Vrabčej ulici v Košiciach, ukradol notebook a peňaženku s hotovosťou 150,- eur. Poverený príslušník PZ muža obvinil z prečinu krádeže. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Nočný návštevník zožal úrodu



Z pondelka na utorok doposiaľ nezistený páchateľ v obci Dvorníky - Včeláre (okr. Košice-okolie), vytvoril otvor v pletive oplotenie rodinného domu. Týmto otvorom vnikol na pozemok, odkiaľ zo záhrady odcudzil 200 kg sadeníc zemiakov, 15 kg cibule, 15 kg petržlenu 20 kg mrkvy a 10 kg fazule. Majiteľovi spôsobil celkovú škodu vo výške 160,- eur. Policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody a po páchateľovi pátrajú. #CONT#



Vandal poškodil takmer 30 pomníkov



Doposiaľ neznámy páchateľ z pondelka na utorok na starom cintoríne nachádzajúcom sa pri futbalovom ihrisku v obci Turňa nad Bodvou (okr. Košice-okolie), nezisteným predmetom a spôsobom zničil a poškodil 29 ks pomníkov a náhrobných dosiek. Doposiaľ štyrom poškodeným spôsobil celkovú škodu vo výške 1.400,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinov hanobenia miesta posledného odpočinku a poškodzovania cudzej veci. V prípade vypátrania a dokázania viny hrozí páchateľovi až dvojročné väzenie.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/