(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 25.07.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 26 2013 - 09:51 GMT


Vykradli dom, chatu a ukradli bočnicu z nákladiaka



Policajti kriminálnej polície OR PZ Košice vypátrali a poverený príslušník PZ z prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody obvinil 22-ročného Tomáša z Košíc. Obvinený v polovici júna tohto roka na Povrazovej ulici v Košiciach - Myslave, vnikol na pozemok rodinného domu. Cez okno sa dostal do domu, kde zo šperkovnice položenej na komode v spálni ukradol rôzne šperky zo žltého kovu, čím majiteľke spôsobil škodu vo výške 2.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



Policajti Obvodného oddelenia PZ Vinné vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil 28-ročnú Martu z Českej republiky. Obvinená Češka v noci z 21. na 22. júna 2013 v stredisku Medvedia hora na Zemplínskej šírave (okr. Michalovce), cez neuzamknuté otvorené dvere vošla do rekreačnej chaty. Odtiaľ odcudzila dámsku koženú tašku, v ktorej boli dva mobilné telefóny, fotoaparát a finančná hotovosť 5,- Eur a 9000,- HUF. Krádežou vecí spôsobila celkovú škodu za takmer 400,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.



Policajti Obvodného oddelenia PZ Turňa nad Bodvou vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch mladistvých tínedžerov (16, 17) z okresu Košice-okolie. Chlapec a dievča koncom mája 2013, odcudzili zadnú železnú bočnicu z nákladného motorového vozidla zn. TATRA 815, ktoré bolo zaparkované na hospodárskom dvore bývalého družstva v obci Žarnov (okr. Košice-okolie). Spoločnosti so sídlom v Moldave nad Bodvou, spôsobili škodu vo výške 350,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.



Podviedli dôchodkyňu



V pondelok krátko pred trinástou hodinou doposiaľ neznámy páchateľ telefonicky zavolal 70-ročnej dôchodkyni z Košíc, so slovami „ahoj Terezka, vieš kto volá?“. Dôchodkyňa zareagovala otázkou či je to Vlado, jej synovec z Kráľovského Chlmca? Následne na to ju požiadal o požičanie sumy 2.000,- eur, ktoré ešte v ten deň vráti. Keďže dôchodkyňa nemala doma takú hotovosť, oslovila svoju dcéru (42), ktorá jej dala 800,- eur. Dôchodkyňa doložila sumu 100,- eur a následne neznámej žene odovzdali v byte dôchodkyne 900,- eur s tým, že uvedené peniaze vráti do 16,00 hod. toho istého dňa, čo však doposiaľ neurobila. Dôchodkyňa takto prišla o 100 a dcéra o 800,- eur. Policajti prípad vyšetrujú ako prečin podvodu /tr. sadzba až na dva roky/.#CONT#


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/