(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 06.08. 2013
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 08 2013 - 10:35 GMT


16-ročná opitá Košičana „šoférovala“



Predvčerom krátko po polnoci košickí policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice kontrolovali na Alejovej ulici v Košiciach vodičku, ktorá viedla osobné motorové vozidlo zn. Škoda Superb. Pri kontrole zistili, že ide o 16-ročnú Košičanku bez vodičského oprávnenia viesť motorové vozidlá. Následnou vykonanou dychovou skúškou „nevodičke“ policajti v dychu namerali 1,08 mg/l alkoholu, čo je vprepočte 2,25 promile. Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Košiciach mladú tínedžerku obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, pretože „šoférovala“ v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodila požitím alkoholických nápojov. Za tento skutok jej ako mladistvej hrozí trest odňatia slobody až na 6 mesiacov.



Potiahla“ taxikárovi peňaženku



Policajti OO PZ Košice Juh z prečinu krádeže obvinili 57-ročnú Košičanku, ktorá v polovici júna toho roku vo vozidle taxislužby odcudzila zdverí vozidla taxikárovi peňaženku s tržbou 90,-€. Obvinená žena bola za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutá. Teraz jej hrozí za tento skutok až dvojročné väzenie.



Do nádrže urobil diery a odcudzil naftu



Doposiaľ neznámy páchateľ v noci z nedele urobil štyri diery do nádrže motorového vozidla zn. Fiat Ducato, ktoré bolo zaparkované na parkovisko na Klimkovičovej ulici v Košiciach. Z nádrže následne odcudzil 20 litrov motorovej nafty. Bratislavskej spoločnosti poškodením vozidla spôsobil škodu 1.060,-€ a krádežou škodu 30,-€. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci a po páchateľovi pátra. #CONT#



Zo šopy odcudzil veci za 660 eur



V noci z pondelka na utorok sa neznámy páchateľ vlámal do šopy, ktorá je súčasťou neobývaného rodinného domu v obci Kačanov (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil benzínovú kosačku, elektrický krovinorez, kalové čerpadlo a bubnový samonavíjací 25 metrový kábel. Majiteľovi spôsobil celkovú škodu takmer 680,-€. Policajti OO PZ Trhovište v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a porušovania domovej slobody. Po páchateľoch a odcudzených veciach polícia pátra.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/