(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 25.08.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 26 2013 - 20:32 GMT


V Košiciach zlodej zrušil električky



Neznámy páchateľ v piatok v Košiciach spôsobil štvorhodinové prerušenie električkového spojenia medzi sídliskom Nad jazerom a zvyšnou časťou mesta, pretože na ulici Nižné Kapustníky za mostom VSS, odcudzil 25 ks oceľových napínacích závaží zo železného ståpa elektrického trolejového vedenia. Takto poškodil vedúce trolejové vedenie a toto následne poškodilo elektrický pantogfraf na dvoch električkách, ktoré prechádzali týmto úsekom. Dopravnému podniku spôsobil krádežou škodu za viac ako 1.100,- eur a poškodením zariadenia škodu približne za 1.500,- eur. Poverený policajt začal trestné stíhanie pre prečin krádeže, policajti po páchateľovi pátrajú.



V trebišovskom okrese sa lúpežníkom nedarí



Piatkové lúpežné prepadnutie v budove pošty v obci Zemplínska Nová Ves, časť Úpor (okr. Trebišov), policajti Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove objasnili znovu v expresne krátkom čase. Ziskuchtivý páchateľ ešte toho istého dňa sedel pred vyšetrovateľom s obvinením na krku pre zločin lúpeže, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. V trebišovskom okrese to majú páchatelia lúpežných prepadnutí ťažké. Tak ako v minulosti, aj teraz policajti v krátkom čase objasnili zločin lúpeže, ku ktorej došlo v pobočke slovenskej pošty, odkiaľ si páchateľ so zbraňou odniesol 20.000,- eur.



Obvinený 35-ročný Trebišovčan si chcel svoju zlú finančnú situáciu vyriešiť spôsobom, pre ktorý kriminalisti OR PZ Trebišov nemali pochopenie. Už o pár hodín po lúpeži sledovali podozrivého, ktorý po lúpeži riadne nastúpil do zamestnania ako predavač jednej z trebišovských predajní. Nemilé bolo jeho prekvapenie, keď pri odchode z práce sa mu pri jeho motorovom vozidle prihovorili muži zákona v civile. Udalosti potom nabrali rýchly spád a ešte v ten deň mu vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže. #CONT#Policajtom po výzve zo svojho vozidla Škoda Octávia vydal odcudzené peniaze, kuklu aj rukavice. Policajtom pri výsluchu prezradil, kde ukryl vrecia z lupu a výherné losy. Tie zaistili v katastri obce Bačkov v žumpe bývalého hospodárskeho dvora. Policajti takto zaistili takmer celý finančný obnos. Obvinený muž zo svojho lupu stihol vyplatiť dlh na elektrine a kúpiť si podlahu do bytu. Obvineného Trebišovčana sudca okresného súdu vzal do väzby



Auto vykradol, kým v ňom spala



Policajti Obvodného oddelenia PZ Vinné vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 25-ročného Imricha z Michaloviec. Tento v polovici júla tohto roka na stredisku Kamenec pri Zemplínskej Šírave (okres Michalovce), zo zaparkovaného  auta zn. Škoda Favorit, v ktorom spala poškodená Humenčanka, cez neuzamknuté dvere odcudzil mobilný telefón a kabelku s peňaženkou a osobnými dokladmi. Poškodenej spôsobila škodu za viac ako 200,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Dôchodkyňu vyšla kúpa zemiakov draho



Doposiaľ traja maďarsky hovoriaci neznámi páchatelia v sobotu popoludní pod zámienkou predaja zemiakov podomovým spôsobom, vnikli do dvora rodinného domu v obci Plešivec (okres Rožňava). 83-ročnej dôchodkyni ponúkli na predaj 60 kg zemiakov. Následne v čase keď išla pre peniaze do spálne ju požiadali o vodu na pitie a žiadali od poškodenej, aby im predala starý elektromotor. Kým jednému poskytla vodu, ďalších dvoch zavolala do garáže pozrieť elektromotor. Takto dôchodkyni odviedli pozornosť a tretí z páchateľov prehľadal dom, odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť vo výške 1.000,- eur. Rožňavskí policajti pri dokumentovaní na mieste zaistili viacero stôp a začali trestné stíhanie pre zločin porušovanie domovej slobody za čo páchateľom hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.



Podvodníci využívajú rôzne zámienky a spôsoby za účelom dosiahnutia zisku. Polícia radí:





  • Nedajte sa nachytať na nič, čo znie veľmi výhodne a lákavo napr. výhodné kúpy, vysoké zisky z vložených vkladov a iné.





  • Nedôverujte neznámym ľudom a nikoho cudzieho nevpúšťajte do svojho príbytku.





  • Ak vám zazvoní opravár alebo pracovník úradu či iných služieb (napr. odpočtár elektriny, plynu) žiadajte predložiť jeho služobný preukaz alebo ešte lepšie zavolajte na inštitúciu, ktorá svojho pracovníka vyslala.





  • Nedržte doma väčšiu sumu peňazí ani cennosti, je lepšie si ich uložiť v banke. 





  • Nechváľte sa svojimi úsporami ani cennosťami, nepožičiavajte cudzím ľudom peniaze.





  • Nedovoľte nikomu, aby vás nútil niečo podpísať ( napr. dohodu o kúpe či predaji veci, poistnú zmluvu). Takéto závažne rozhodnutie konzultujte s príbuznými.





  • Pre prípad, že by ste sa stali obeťou podvodníkov majte vyfotografované cenné veci, spísané výrobné čísla, odložené predajné bločky o kúpe. Takéto informácie sú veľmi nápomocné pri ďalšom postupe polície.





Tepličan strhával retiazky



Spišskonovoveský  policajti z prečinu krádeže obvinili 17-ročného mladíka z obce Teplička. Tento počas uplynulého víkendu na Mlynskej ulici v Spišskej Novej Vsi strhával z krku retiazky. V sobotu dopoludnia na to doplatila miestna 48-ročná žena, ku ktorej pristúpil zozadu, strhol jej retiazku zo žltého kovu a ušiel. Žene spôsobil škodu vo výške 300,- eur. Toto zopakoval aj na druhý deň dopoludnia, kedy na tej istej ulici strhol retiazku 66-ročnej žene. Spôsobil jej škodu vo výške 40,-eur. Tieto skutky spáchal hoci bol za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



 



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/