(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 08.a 07.09.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 06 2013 - 13:28 GMT


V Košiciach „zmizlo“ auto, z druhého odcudzili peniaze



V noci z piatka na sobotu doposiaľ neznámy páchateľ na Klimkovičovej ulici v Košiciach odcudzil osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia. Poškodenému majiteľovi vozidla vznikla škoda vo výške 8.000,-€.



Doposiaľ neznámy páchateľ sa v piatok dopoludnia vlámal do osobného motorové vozidla zn. Škoda Octavia (MPZ CZ) zaparkovaného na Obchodnej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzil tašku, v ktorej sa nachádzal Ipad a finančná hotovosť vo výške 50.000,-€. Krádežou vznikla 41-ročnému Košičanovi škoda 50.740,-€. Poškodením vozidla vznikla spoločnosti z Českej republiky doposiaľ nevyčíslená škoda. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Košiciach v danej veci začal trestné stíhanie pre zločin krádeže. Polícia po páchateľoch a odcudzených veciach pátra.



Nepoučiteľní vodiči šoférovali opití



Poverený príslušník dopravného inšpektorátu PZ v Košiciach z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 35-ročného Košičana, ktorý včera o polnoci viedol vozidlo  zn. Škoda Fabia v stave vylučujúcom spôsobilosť, pričom mu policajti v dychu namerali 1,11 mg/l alkoholu ( 2,31 promile).



Včera v nočných hodinách v obci Perín (okr. Košice okolie) viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Punto 25-ročný vodič z Perína, pričom počas kontroly mu policajti v dychu namerali 0,83 mg/l alkoholu v dychu (1,73 promile). Vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. #CONT#



Včera vo večerných hodinách viedla 47-ročná vodička z Rožňavy osobné motorové vozidlo zn. Peugeot po Mierovej ulici v Rožňave, pričom pri cúvaní zišla do označeného výkopu pre teplovodné potrubie. Privolaní policajti vodičku vyzvali, aby sa podrobila dychovej skúške na prítomnosť alkoholu, čo však odmietla a taktiež odmietla aj lekárske vyšetrenie s odberom biologického materiálu na zistenie alkoholu v krvi. Rožňavskí dopravní policajti vodičku obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.



Včera dopoludnia viedol 38-ročný vodič z Cejkova osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia na Ulici Figovec v obci Cejkov (okr. Trebišov), pričom ho policajti pri rodinnom dome zastavili a dychovou skúškou zistili požitie alkoholu v hodnote 0,86 mg/l alkoholu v dychu a opakovanou skúškou mu namerali 0,94 mg/l (1,96 promile). Trebišovskí dopravní policajti vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.



Včera krátko po polnoci v Spišskej Novej Vsi policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky zastavili a kontrolovali 35-ročného vodiča z Arnutoviec, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Golf. Policajti mu v dychu namerali 0,69 mg/l alkoholu v dychu, pričom opakovaná dychová skúška potvrdila požitie alkoholu v hodnote 0,77 mg/l (1,60 promile). Spišskonovoveskí dopravní policajti už vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.



Títo vodiči vykonávali v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodili vplyvom návykovej látky zamestnanie alebo inú činnosť, pri ktorej by mohli ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku, v jednom prípade sa vodička odmietla podrobiť vyšetreniu na zistenie návykovej látky. Vodičom bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky obvineným vodičom hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.  



Po hádke muža fyzicky napadol



Policajti Obvodného oddelenia PZ Kysak z prečinu výtržníctva obvinili 34-ročného muža zo Sokoľa, ktorý v sobotu (7.9.) vo večerných hodinách na parkovisku pred miestnym pohostinstvom v obci Sokoľ (okr. Košice okolie) fyzicky napadol 36-ročného muža z uvedenej obce. Tohto udieral päsťami do tváre a kopal ho do hrudníka, pričom mu spôsobil zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný na slobode, za tento skutok hrozí až trojročné väzenie.



Dôchodkyni z vrecka ukradli peňaženku



Dobšinskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch 14-ročných chlapcov z Dobšinej, ktorí pred mesiacom odcudzili z vrecka peňaženku 76-ročnej dôchodkyni, keď kráčala po ulici v meste Dobšiná (okr. Rožňava). V peňaženke sa nachádzali osobné doklady a vkladná knižka. Všetky odcudzené veci policajti zaistili a vrátili poškodenej žene. Obvineným, ako mladistvým, hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na jeden rok.



 



 



 



07.09



Dôchodca sa vyhrážal manželke a dcére usmrtením



Vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach okolie zo zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 68-ročného muža z obce Milhosť, ktorý sa 7.9. dopoludnia vo dvore rodinného domu v obci Milhosť (okres Košice – okolie) vyhrážal usmrtením manželke (66) a dcére (34) s nožmi v oboch rukách. Obe ženy z obavy o život ušli do motorového vozidla zaparkovaného na ulici pred domom a privolali policajnú hliadku. Potom obvinený muž vyšiel na povalu murovanej garáže, kde pomocou propán - butánovej fľaše úmyselne založil požiar, ktorým spôsobil nebezpečenstvo výbuchu a poškodenia susedného rodinného domu. Policajti po príchode na miesto zabezpečili okolie a následne dôchodcu spacifikovali. Privolaní príslušníci HaZZ oheň strechy nad garážou uhasili, pričom k poškodeniu susedného domu nedošlo. K zraneniu osôb našťastie nedošlo. Škoda na streche garáže činí 1.000,- €. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov. #CONT#



Tragická dopravná nehoda v Trebišovskom okrese



Dňa (07.09.) okolo 14.35 hod. došlo na štátnej ceste III. triedy v úseku medzi obcami Zemplínska Teplica – Veľké Ozorovce, v katastri obce Veľké Ozorovce, okr. Trebišov k dopravnej nehode osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia, ktoré viedol 33-ročný vodič z obce Veľké Ozorovce. Vodič viedol vozidlo v smere od obce Zemplínska Teplica na obec Veľké Ozorovce, pričom po prejazde pravotočivej zákruty z doposiaľ nezistených príčin zišiel najprv mimo vozovku vpravo, následne mimo vozovku vľavo a po stočení volantu znova zišiel mimo vozovku vpravo. Tam sa prevrátil s vozidlom v trávnatej priekope a ostal stáť na poli. Vodič utrpel pri dopravnej nehode zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste nehody podľahol. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu šetrenia. Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu PZ v Trebišove začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na vozidle vznikla škoda vo výške cca 200 eur.

 



05.09.



Porušil domovú slobodu



Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach včera (5.9.) dopoludnia zadržali 56-ročného Konštantína z Košíc, ktorý sa za použitia rôznych nástrojov snažil vylomiť vchodové dvere do bytu v úmysle vojsť do bytu a odcudziť bližšie nešpecifikované listinné dôkazy. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Juh PZ 56-ročného Košičana obvinil z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže, za ktoré mu hrozia až dva roky za mrežami. Majiteľ bytu doposiaľ škodu nevyčíslil. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.



Šoférovala pod vplyvom alkoholu, spolujazdec sa ťažko zranil



Včera (05. 09.) okolo 06.00 hod. došlo na začiatku lesného porastu na ceste za obcou Hýľov v smere na obec Nižný Klatov (okr. Košice okolie) k dopravnej nehode osobného motorového vozidla zn. VW Passat, ktoré viedla vodička (62) z Košíc. Vodička v klesaní pri prejazde ľavotočivou zákrutou neprispôsobila rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, následkom čoho dostala šmyk, zišla z cesty a prednou časťou vozidla narazila do krovia. Pri dopravnej nehode došlo k ťažkému zraneniu jej spolujazdca (73). Vodička bola podrobená dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu, pričom jej policajti namerali v dychu 0,45 mg/l alkoholu. Na vozidle vznikla škoda 2.000 eur.



Čelí obvineniu za nedovolené ozbrojovanie



Michalovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinil 19-ročného mladíka z obce Krišovská Liesková, ktorého v polovici júna tohto roku pri futbalovom ihrisku v obci Krišovská Liesková (okr. Michalovce) kontrolovala policajná hliadka, pričom mal na bicykli zavesenú igelitovú tašku a v nej držal bez povolenia podomácky vyrobenú strelnú zbraň malokalibrovku na malorážkové náboje. V zmysle zákona o zbraniach a strelive ide o zakázanú zbraň kategórie „A“. Obvinenému mladíkovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až na osem rokov.



Na rýchlostnej ceste „potiahol“  kanalizačné vpusty



Doposiaľ neznámy páchateľ v noci zo stredu na štvrtok z mostného objektu rýchlostnej cesty R4 v katastri obce Seňa (okr. Košice okolie) odcudzil dva kanalizačné liatinové vpusty o rozmeroch 30x24 cm ku škode bratislavskej spoločnosti vo výške takmer 580,-€. Následne odcudzil 18 liatinových odvodňovačov, čím diaľničnej spoločnosti  spôsobil škodu vo výške takmer 14.100,-€.  takých istých rozmerov. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.



Kradol v neobývanom dome



Jasovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 23-ročného muža z Poproča, ktorý sa začiatkom júla tohto roku vlámal do neobývaného rodinného domu v obci Poproč (okr. Košice okolie), odkiaľ odcudzil 5-litrový kanister s benzínom, rôzne oblečenie a obuv a osobné doklady. Majiteľovi spôsobil škodu 225,-€. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



Z objektu bývalých štátnych majetkov odcudzili veci



Doposiaľ neznámy páchateľ sa od 1.8. do 4.9. vlámal do administratívnej budovy v objekte bývalých štátnych majetkov v obci Maťovské Vojkovce (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil dvoje dverí, dva radiátory, masážne zariadenie do sprchy,  dva nerezové kotly na varenie, taniere, vodovodné batérie a poškodil niekoľko radiátorových ventilov. Spoločnosti so sídlom vo Veľkých Kapušanoch spôsobil celkovú škodu takmer 2.300,-€. Policajti OO PZ Veľké Kapušany začali v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže a po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/