(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 22. 09.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 23 2013 - 12:01 GMT


Štát okradol o viac ako 730.000,- eur



Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice zo zločinu neodvedenia dane a poistného obvinil 63-ročného Viktora z Košíc. Tento ako bývalý konateľ spoločnosti so sídlom v Košiciach, si na Daňovom úrade Košice I, za zdaňovacie obdobie v r. 2008 a 2009 neoprávnene uplatnil nárok na odpočítanie dane z pridanej hodnoty, a to na základe nepravdivých daňových a účtovných dokladov, a falošných faktúr od dodávateľských spoločností. Takto spôsobil štátnemu rozpočtu SR škodu za viac ako 730.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.



Streľba z okna motelu



Poverený príslušník PZ z prečinu výtržníctva obvinil 29-ročného Štefana z Fiľakova. Obvinený v piatok okolo 23,00 hod. vystrelil zo strelnej zbrane, z okna izby motelu v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie). Následne vybehol na parkovisko pred motel, kde strelnú zbraň hodil do kufra svojho motorového vozidla do ktorého nasadol a odišiel do obce Drienovec, kde z hlavnej cesty odbočil na vedľajšiu a vozidlo zaparkoval. V zapätí bol hliadkami polície zadržaný a obmedzený na osobnej slobode. Policajti u obvineného zaistili plynovú pištoľ. Obvinený bol podrobený dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu, pri ktorej mu namerali hodnotu 1,19 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,48 promile. Obvinený bol so súhlasom službukonajúcej prokurátorky umiestnený v cele policajného zaistenia. Vzhľadom na to, že obvinený spáchal čin závažnejším spôsobom mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.



Vlámal sa do pohostinstva



Poverený príslušník PZ z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinil 27-ročného Ondreja z okresu Košice-okolie. Obvinený v piatok okolo 03.00 hod. na Hlavnej ulici v meste Moldava nad Bodvou, vyhol ochrannú mrežu na vchodových dverách miestneho pohostinstva. Následne odstránil visiaci zámok na ochrannej mreži a vylomil vchodové dvere pohostinstva. Vnikol dnu a z pultu pohostinstva odcudzil finančnú hotovosť a poškodil dva výherné hracie automaty. Spôsobil celkovú škodu vo výške 810,- eur. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. #CONT#



Pytliačili každý po svojom



Z prečinu pytliactva obvinili policajti Petra (32) z Košíc a Františka (46) zo Spišskej Novej Vsi. Obvinený Peter bol prichytený v piatok vo večerných hodinách na moste vo vpusti z rieky Hornád do jazera mestskej časti Nad jazerom v Košiciach, ako lovil ryby bez povolenia. Ulovil dve ryby, čím miestnej rybárskej spôsobil škodu v doposiaľ nezistenej výške. Obvinený František v sobotu dopoludnia v katastri obce Margecany časť Rolová Huta, vo vodnej nádrži Ružín, ako rybár člen miestnej rybárskej organizácie, lovil ryby zakázaným spôsobom, a to na tri udice. Nakoľko nemal žiaden úlovok nespôsobil žiadnu majetkovú škodu. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/