(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V piatok Festival vedy - Noc výskumníkov
@ Aktuálne -> Rôzne     Sep 24 2013 - 10:31 GMT


Slovenská akadémia vied je už po siedmy raz jedným z organizátorov akcie Festival vedy - Noc výskumníkov, ktorá bude v piatok 27. septembra v piatich slovenských mestách.



Ústavy SAV, spolu so Slovenskou organizáciou pre výskumné a vývojové aktivity (SOVVA), Centrom vedecko-technických informácií SR a portálom EurActiv.sk, pripravili bohatú ponuku akcií zameraných na popularizáciu vedy, vedeckých pracovníkov a výsledkov ich práce. V Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici, Tatranskej Lomnici a Košiciach budú od 10. do 21. hodiny múzeá, centrá voľného času, veľké obchodné centrá a hvezdárne ponúkať prednášky, súťaže, množstvo vedeckých stánkov, pozorovanie oblohy, filmy aj diskusie. Ústrednou témou podujatia je heslo: Veda je zázrak. #CONT#



Organizácie SAV sa na tom budú podieľať všade, okrem Žiliny. Najsilnejšie zastúpenie budú mať v hlavnom meste, kde je aj najviac vedeckých pracovísk SAV. V Košiciach sa do tejto akcie zapojilo sedem z ôsmich pracovísk SAV. V nákupnom centre Optima bude mať svoj stánok napríklad Ústav experimentálnej fyziky, v ktorom sa môžu návštevníci inšpirovať na experimenty, ktoré sa dajú robiť aj doma. Košičania na tomto mieste uvidia i pokusy s vákuom, či levitujúci supravodivý vláčik. Svoje stánky tam bude mať aj Parazitologický ústav SAV, či Ústav geotechniky, ktorý bude lákať návštevníkov napríklad aj sloganom: Spoznaj kameň podľa hlasu.



Celkovo sa tohtoročnej Noci výskumníkov zúčastní 239 pracovníkov SAV z 31 jej organizácií. Viac informácií a podrobný program je na: www.nocvyskumnikov.sk.



 



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/