(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 03. 10.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 04 2013 - 11:59 GMT


Ukameňovali“ automat



Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Juh vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili troch mladých (19,20,20) Košičanov. Títo v apríli tohto roku na Rastislavovej ulici v Košiciach, poškodili automat na cestovné lístky MHD tým, že do automatu hádzali kamene. Dopravnému podniku spôsobili škodu za viac ako 1.300,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.



Jazdiť opitý sa nevypláca



Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 21-ročného Petra z okresu Košice-okolie. Obvinený včera o 19.30 hod. na ceste v úseku Družstevná pri Hornáde v smere na Košice viedol osobné motorové vozidlo zn. Seat Cordoba, pričom spôsobil dopravnú nehodu. Pri prechádzaní ľavotočivou zákrutou zišiel vpravo mimo cesty, dostal šmyk, pričom pravými kolesami narazil do betónového priepustu a dopravnej značky. Po náraze zostal s vozidlom stáť na vozovke. Policajti u vodiča vykonanou dychovou skúškou na prítomnosť alkoholu v dychu namerali 0,84 mg/l čo je v prepočte 1,75 promile. Pri nehode nebl nikto zranený. Celková škoda ktorá vznikla dopravnou nehodou činí 4.100,- eur. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Z potravín si zobrali tvrdý alkohol



Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 23-ročného Borisa a 29-ročného Juraja z okresu Rožňava. Títo sa koncom septembra 2013 v nočných hodinách vlámali do predajne potravín v obci Brzotín. Z predajne odcudzili päť fliaš tvrdého alkoholu. Takto spôsobili celkovú škodu vo výške 55,- eur. Na rováši majú aj ďalšiu krádež kedy obaja spoločne s mladistvým komplicom (17) v polovici augusta 2013 vnikli do dvora neobývaného rodinného domu na Gemerskej ulici v obci Brzotín, kde sa vlámali do kôlne. Odtiaľ odcudzili piecku na tuhé palivo, veľkú ručnú listovú pílu na drevo a dve motyky s násadami. Poškodenej majiteľke spôsobili škodu vo výške 100,- eur. Odcudzené veci policajti zaistili a po vykonaní procesných úkonov vrátia poškodenej. V prípade dokázania viny obom hrozí až dvojročné a mladistvému až ročné väzenie. #CONT#



Policajtov zalarmoval tínedžer



Policajti Obvodného oddelenia PZ Sečovce bezprostredne po spáchaní skutku zadržali a následne z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 20-ročného Ladislava a 21-ročného Jána. Títo v stredu o 21,30 hod. na Agátovej ulici v obci Dvorianky neoprávnene vnikli na oplotený pozemok obývaného rodinného domu, odkiaľ chceli odcudziť pneumatiky z motorového vozidla. Kľúčom na kolesá rozbili okno na unimobunke, ktorá sa nachádza na dvore. To však počul 14-ročný chlapec, ktorý ihneď privolal policajtov. Policajti rýchlym zásahom dvojicu podozrivých zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poškodenému spôsobili škodu za približne 200,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/