(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 08.10.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 09 2013 - 18:01 GMT


Z domu ukradol zbrane, z predajne mobily, z parkoviska „zmizlo“ auto



Doposiaľ neznámy páchateľ z nedele na pondelok neoprávnene vnikol do dvora rodinného domu v obci Spišské Vlachy (okr. Spišská Nová Ves), vošiel do domu, potom do garáže, kde sa vlámal do drevenej skrinky, z ktorej odcudzil pištoľ a tri dlhé strelné zbrane. Oprávnenému držiteľovi zbraní krádežou spôsobil škodu 4.500,-€. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Spišskej Novej Vsi v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania v súbehu s prečinom krádeže a prečinom porušovania domovej slobody.



V noci z pondelka na utorok sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do predajne na Brigádnickej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzil 12 mobilných telefónov, rôznu spotrebnú elektroniku a jej komponenty. Majiteľovi spôsobil škodu 3.000,-€. Poverený príslušník OO PZ Košice Západ v tomto prípade vedie trestné stíhanie pre prečin krádeže.



Z nedele na pondelok doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil osobné motorové vozidlo zn. VW Sharan zaparkované na Jantárovej ulici v Košiciach. Majiteľovi krádežou auta spôsobil škodu 6.000,-€. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže. Po páchateľoch a odcudzených veciach polícia pátra.



#CONT#



Košickí policajti obvinili mladíka z krádeže i dve ženy, ktoré založili oheň v záhradkárskej lokalite



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročného Petra z Košíc, ktorý koncom augusta tohto roku z bytu na Ladožskej ulici ukradol finančnú hotovosť 1.100 eur a tri prstene zo žltého kovu. Majiteľke spôsobil škodu viac ako 1.220,- €. Za krádež mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



Z prečinu všeobecného ohrozenia obvinili aj dve Košičanky vo veku 61 a 76 rokov, ktoré v apríli tohto roku v záhradkárskej lokalite Košice Šaca založili oheň. Oheň sa trávnatým porastom rozšíril na susediace pozemky, pričom došlo k zhoreniu dvoch unimobuniek, stromov a kríkov. Požiarom spôsobili celkovú škodu viac ako 5.400,- €. Obvineným ženám hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Z auta „potiahla“ mobil,



Policajti Obvodného oddelenia Veľké  Kapušany z prečinu krádeže vypátrali a obvinili 36-ročnú ženu z Krišovskej Lieskovej (okr. Michalovce), ktorá v máji tohto roku v uvedenej obci z neuzamknutého vozidla zn. Peugeot Expert odcudzila zo sedadla spolujazdca voľne položený mobilný telefón. Majiteľovi telefónu spôsobila škodu 100,-€. Krádeže sa dopustila napriek tomu, že za obdobný čin bola v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutá. Teraz obvinenej žene hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Z domu odcudzil peniaze, šperky, z družstva veci za viac ako 2.800 eur



Včera v ranných hodinách doposiaľ neznámy vošiel cez neuzamknuté a otvorené okno do miestnosti slúžiacej ako špajza rodinného domu v obci Malá Ida (okr. Košice okolie), dostal sa do priestorov obývacej izby, odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť, retiazku zo žltého kovu a dvoje náramkové hodinky. Majiteľovi krádežou vecí spôsobil škodu vo výške 3.700,- €. Prípad vyšetrujú policajti OO PZ Veľká Ida ako prečin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody.



Včera v skorých ranných hodinách doposiaľ neznámy páchateľ vošiel bez známok násilia do neuzamknutej budovy poľnohospodárskeho družstva v obci Poruba pod Vihorlatom (okr. Michalovce), kde sa vlámal do viacerých kancelárií. Z dvoch neodcudzil nič, v jednej sa vlámal do trezora a odcudzil z neho viac ako 900,-€, z ďalšej odcudzil počítač, fotoaparát a GPS navigáciu. Miestnemu družstvu spôsobil celkovú škodu vyčíslenú na 2850,-€. Poverený príslušník OO PZ Vinné v tomto prípade začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/