(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 10.10.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 11 2013 - 10:44 GMT


Lúpežník si odniesol „len“ cigarety



Aký vysoký trest hrozí za zločin lúpeže si určite neuvedomil ani doposiaľ nezistený páchateľ, ktorý včera v popoludní na Okružnej ulici v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie), lúpežne prepadol 27-ročného muža z obce Budulov. Potom, čo k poškodenému pristúpil, fyzicky ho napadol a pýtal si cigarety a finančnú hotovosť. Ten mu peniaze odmietal dať a tak ho páchateľ opätovne napadol. Pri útoku poškodenému z vrecka vypadli cigarety, ktoré páchateľ vzal a z miesta odišiel. Lúpežou bola poškodenému spôsobená škoda do troch eur. Poškodený utrpel ľahké zranenie bez PN. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže za čo páchateľovi v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Policajti po páchateľovi pátrajú.



Demoloval premostenie Hornádu, druhý „vybielil“ automat



Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 17-ročného mladíka z obce Trstené pri Hornáde. Obvinený tínedžer v marci tohto roku v katastri obce Trstené pri Hornáde (okr. Košice-okolie), kladivom poškodil na premostení rieky Hornád sedem kusov kovových sieťových polí. Obci Trstené pri Hornáde spôsobil škodu na majetku vo výške 1.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Sobraneckí policajti vyšetrujú kuriózny prípad. Toho sa mal dopustil neznámy páchateľ počas prevádzkových hodín v jednom z pohostinstiev v Sobranciach. V priebehu októbra bez zjavného násilia otvoril uzamknutý hrací automat, z ktorého odcudzil hotovosť cca 1.500,- eur, ku škode košickej spoločnosti. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Policajti po páchateľovi a odcudzenej hotovosti pátrajú.#CONT#



Dôchodca mal v sebe dve promile, skončil v priekope



Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 69-ročného Rudolfa z Košíc. Obvinený muž včera vo večerných hodinách viedol osobné motorové vozidlo zn. VAZ 21053, od obce Zlatá Idka smerom na obec Hýľov (okr. Košice-okolie). Pravdepodobne z dôvodu nepozornosti prešiel na ľavý okraj cesty do priekopy, kde sa z vozidlom prevrátil na bok. Policajti vodiča po nehode podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v dychu, pri ktorej mu namerali hodnotu 0,97 mg/l (2,07 promile). Vodič neutrpel žiadne zranenie a na vozidle vznikla škoda vo výške 200,- eur. Obvinený bol so súhlasom službukonajúceho prokurátora umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Nález povojnovej munície



Včera v ranných hodinách počas výkopových prác na pozemku pri rodinnom dome v obci Beňatina (okr. Sobrance), bola nájdená povojnová munícia o dåžke 25 cm a priemeru 8 cm. Miesto nálezu okamžite zabezpečili Sobraneckí policajti a delostreleckú mínu kalibru 82 mm prevzal k z neškodeniu privolaný policajný pyrotechnik.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/