(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 13.10.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 14 2013 - 16:02 GMT


Vandal poškodil figurínu



V jednom z košických nákupných centier v piatok vyčíňal doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý vo večerných hodinách poškodil figurínu na oblečenie. Svojím konaním spôsobil doposiaľ nevyčíslenú škodu. Následne však poškodil aj sklenenú stupnicu, čím bratislavskej s.r.o. spôsobil škodu vo výške 1.000,- eur.  Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.



Lúpežník si odniesol „len“cigarety za necelé tri eurá



Aký vysoký trest hrozí za zločin lúpeže si určite neuvedomil ani doposiaľ nezistený páchateľ, ktorý včera v popoludní na Okružnej ulici v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie), lúpežne prepadol 27-ročného muža z obce Budulov. Potom, čo k poškodenému pristúpil, fyzicky ho napadol a pýtal si cigarety a finančnú hotovosť. Ten mu peniaze odmietal dať, a tak ho páchateľ opätovne napadol. Pri útoku poškodenému z vrecka vypadli cigarety, ktoré páchateľ vzal, z miesta odišiel. Lúpežou bola poškodenému spôsobená škoda do troch eur. Poškodený utrpel ľahké zranenie bez PN. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže za čo páchateľovi v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Policajti po páchateľovi pátrajú.“ /z piatkovej tlačovej správy/



Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie páchateľa vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinili 26-ročného Jozefa z Moldavy nad Bodvou. Obvineného umiestnili v cele policajného zaistenia.



Nehodu spôsobil vodič bez „vodičáku”



Včera o 06.35 hod. došlo na ceste tretej triedy medzi obcami Košice a Zdoba k dopravnej nehode. 33-ročný muž z okresu Košice-okolie viedol osobné motorové vozidlo zn. Opel Corsa aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. V smere z Košíc na Zdobu, pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti stavu a povahe vozovky a svojím schopnostiam na mokrom povrchu priameho úseku cesty dostal šmyk a nezvládol riadenie vozidla. S motorovým vozidlom zišiel vpravo mimo vozovku, kde narazil do svahu. Vozidlo sa následne odrazilo späť na vozovku, kde narazilo do protiidúceho osobného motorového vozidla zn. Dacia Logan, ktoré viedol 52-ročný Košičan. #CONT#Pri nehode vodič Opla utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 14 dní. Vo vozidle sa však ťažko zranili  jeho dvaja spolujazdci. Vodič Dacie utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia 14 dní. Na motorových vozidlách vznikla celková škoda vo výške 2.200,- eur. Policajti u vodiča Opla namerali 1,10 mg/l alkoholu v dychu (2,29 promile). U vodiča Dacie požitie alkoholu nezistili. Košický vyšetrovateľ v súvislosti s touto dopravnou nehodou začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.



 



Zlodej sa asi pripravuje na lyžiarsku sezónu



Doposiaľ nezistený páchateľ sa v priebehu uplynulého týždňa, vlámal do strojovni lyžiarskeho vleku v Gelnici. Vnikol do priestorov strojovne z ktorej odcudzil päť závesných kotiev z lyžiarskeho vleku a lanový zdvihák. Miestnemu lyžiarskemu klubu spôsobil celkovú škodu za viac ako 2.000,- eur.   Gelnickí policajti skutok vyšetrujú ako prečin krádeže a po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.



Policajní pyrotechnici počas víkendu museli v okrese Košice-okolie opäť zasahovať



V sobotu dopoludnia našiel mladý Jasovčan pri prechádzke v lesnom poraste v katastri obce Jasov, zvanej Zábava muníciu. Policajný pyrotechnik potvrdil, že išlo o delostreleckú mínu kal. 81 mm nemeckej výroby z obdobia II. svetovej vojny. Povojnová munícia bola nájdená aj v nedeľu dopoludnia v lesnom poraste za pomníkom Dargovských hrdinov v katastri obce Košický Klečenov. Išlo o delostreleckú mínu kal. 81 mm. 



Včera v popoludní v lesnom poraste, katastra obce Košický Klečenov bola nájdená muníciu z obdobia II. svetovej vojny a to delostrelecký granát kal. 155 mm.



Vo všetkých prípadoch boli miesta nálezov do príchodu pyrotechnikov zabezpečené príslušníkmi PZ. Policajní pyrotechnici nájdené munície prevzali k zneškodneniu. Pripomíname občanom, aby sa v takýchto prípadoch vždy obrátili na políciu a každý takýto nález oznámili.



 



 



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/