(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 15.10.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 16 2013 - 12:12 GMT


Prenasledoval svoju družku, hrozia mu až tri roky



Košickí policajti z prečinu nebezpečného prenasledovania obvinili 36-ročného Jaroslava z okresu Košice okolie, ktorý od júna tohto roku prenasledoval svoju bývalú družku (37). Ženu proti jej vôli osobne vyhľadával, sledoval ju, neustále kontaktoval prostredníctvom telefonátov a SMS správ, pričom sa jej vyhrážal ublížením na zdraví a inou ťažkou ujmou. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí až trojročné väzenie, stíhaný je na slobode.



Osádke traktora bolo „veselo



Včera podvečer viedol 51-ročný vodič z Veľkých Kapušian osobné motorové vozidlo zn. Lada v smere od obce Budince na obec Ruská (okr. Michalovce), pričom došlo k stretu s proti idúcim traktorom zn. Zetor s obrábacím zariadením tzv. sejačkou. Traktor šiel stredom cesty, pričom zachytil spätné zrkadlo na vozidle Lada, spätné zrkadlo odlomil a poškodil aj lak na vozidle. Vodič traktora na mieste nezastavil a pokračoval v jazde, pričom pre technickú poruchu pred obcou Veľké Kapušany zastavil. Následne účastníkov dopravnej nehody policajti podrobili dychovej skúške. U vodiča osobného auta požitie alkoholu nezistili. Ale trom členom osádky traktora namerali od 2,65 do 4,40 promile. Na osobnom vozidle vznikla škoda cca 200.-€, traktor ani obrábacie zariadenie nebolo poškodené. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia. Michalovskí dopravní policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.



Obeť útoku zraneniam podľahla



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Spišskej novej Vsi obvinil zo zločinu zabitia v súbehu s prečinom výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva troch, viackrát súdne trestaných, mužov z Gelnice vo veku od 25 do 52 rokov, ktorí koncom septembra pred rodinným domom na Baníckom námestí v Gelnici fyzicky napadli 68-ročného dôchodcu z obce Závadka.#CONT# Dôchodcovi, údermi päsťou a kopancami do oblasti hlavy, spôsobili ťažké zranenia, ktorým koncom minulého týždňa v krompašskej nemocnici podľahol. Vzhľadom na to, že obeť trestného činu zraneniam podľahla, vyšetrovateľ PZ daný skutok prekvalifikoval na zločin zabitia. Keďže trestný čin spáchali na chránenej osobe, obvineným mužom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na deväť až 12 rokov, stíhaní sú na slobode.



Pôvodná tlačová správa z 1. októbra 2013:



(Policajti preverujú trojicu podozrivých



V piatok okolo 19,30 hod. pred rodinným domom na Baníckom námestí v Gelnici, najmenej dve doposiaľ nestotožnené osoby fyzicky napadli 68-ročného dôchodcu z obce Závadka. Údermi päsťou a kopancami do oblasti hlavy a tela mu spôsobili ťažké zranenia s dobou liečenia viac ako 42 dní. Poškodený je tohto času hospitalizovaný v nemocnici. Vyšetrovateľ PZ včera začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví (tr. sadzba na 5 až 12 rokov) v súbehu s prečinom výtržníctva. V danom prípade sú momentálne vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície vykonávané procesné úkony k trom podozrivým osobám.)



Dvaja miestni mladíci čelia obvineniu z dvoch krádeží, vypátrali ich policajti z Plešivca



Policajti Obvodného oddelenia PZ Plešivec vypátrali 20-ročného mladíka z obce Pašková, ktorý v polovici júla tohto roku vošiel do oploteného dvora rodinného domu v obci Pašková (okr. Rožňava), potom sa vlámal do domu, kde v jednej z izieb porozhadzoval veci i zariadenie, pričom krádež vecí zistená nebola. Majiteľke domu poškodením zariadenia spôsobil škodu viac ako 53,-€. V tomto prípade čelí obvineniu za prečin krádeže v štádiu pokusu v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody, za ktoré mu hrozia až dva roky vo väzení.



Obvinený mladík sa ešte v júni tohto roku spolu s 22-ročným miestnym mužom vlámal do budovy požiarnej zbrojnice v tej istej obci, odkiaľ odcudzili podlahový gumolit. Krádežou a poškodením zariadenia spôsobili obci škodu viac ako 200,-€. V tomto prípade čelia obvineniu za prečin krádež spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvineným mladíkom za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.



 



 



v


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/