(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
TU sa zmocnia policajné psy a odborníci na drogy !
@ Aktuálne -> Zdravie     Nov 19 2013 - 19:13 GMT


Dnešná postmoderná doba prináša okrem výdobytkov modernizácie spoločnosti aj svoje negatíva. Jedným z nich je priama konfrontácia každého z nás s problémom nazývaným „DROGA“. Prečo každého z nás? Alkohol, fajčenie, s ktorými sa niekoľkokrát denne stretávajú už aj deti nie iba dospelí, sa stali pre mnohých priam dostupnou samozrejmosťou. Nežiadaným účastníkom dnešnej reality sú aj nedovolené látky a tie sa objavujú čoraz častejšie. Dá sa nejako proti tomu bojovať? Vidíme vôbec, že problém závislosti a jeho škodlivý dopad do reality sa presunul do roviny globálneho problému?



Pri príležitosti Európskeho týždňa boja proti drogám a Medzinárodného dňa bez fajčenia Krajské riaditeľstvo Policajného zboru a Technická univerzita v Košiciach v priamej spolupráci s inštitúciami nasmerovanými na boj proti závislostiam odštartuje dňa 21.11.2013 o 9.00 hod. v priestoroch Univerzitnej knižnice Technickej univerzity na ulici Boženy Nemcovej č. 7 v Košiciach, sériu interaktívnych prednášok a aktivít zameraných na prevenciu látkových závislosti pre študentov vysokých škôl pod názvom „Spoločne proti drogám“.



#CONT#



Program podujatia budú tvoriť interaktívne prednášky o postupe pri vyšetrovaní trestných činov v priamej súvislosti s drogovou problematikou spojené s praktickými ukážkami práce policajných kynológov, ale aj vystúpenie odborníka z Centra pre liečbu drogových závislostí Košice, či mobilnú poradňu zdravia.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/