(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 24.11. 2013
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 25 2013 - 11:11 GMT


Mladá Maďarka šoférovala opitá



Trebišovskí dopravní policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 22-ročnú ženu z Maďarska, ktorá včera (24.11.) v skorých ranných hodinách viedla osobné motorové vozidlo zn. Ford Escord v meste Kráľovský Chlmec (okr. Trebišov), pričom v ľavotočivej zákrute zišla s vozidlom mimo vozovku a narazila do dopravnej značky. Vodička však v jazde pokračovala ďalej po ulici Pri Štadióne, kde ju zastavila policajná hliadka a pri kontrole sa podrobila dychovej skúške, pričom jej policajti v dychu namerali 1,11 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,31 promile. Zároveň policajti zistili, že 22-ročná žena nie je držiteľom vodičského oprávnenia a umiestnili ju do cely policajného zaistenia. Na vozidle vznikla škoda cca 50,-€. Obvinenej žene hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Daná vec je realizovaná v tzv. super rýchlom konaní.



Žena si na toalete zabudla kabelku s peniazmi



V sobotu (23.11.) na policajnom oddelení v Dobšinej oznámila 45-ročná žena, že jej bola z kabelky odcudzená finančná hotovosť. Žena v sobotu dopoludnia navštívila toaletu na čerpacej stanici v Rožňavskom okrese, pričom si na toalete zabudla kabelku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou 1.250,-€. Keď to po odchode neskôr zistila, telefonicky na číslo 158 tieto skutočnosti oznámila. Policajti z Dobšinej po príchode na miesto našli kabelku na toalete. Keď si poškodená žena kabelku skontrolovala, tak zistila, že jej z kabelky bola odcudzená finančná hotovosť vo výške 1.250,-€. Poverený príslušník PZ vdanej veci začal trestné stíhanie pre prečin zatajenia veci.



Košickí policajti vyšetrujú podobný prípad zatajenia veci, nakoľko si doposiaľ neznámy páchateľ v noci z piatka na sobotu prisvojil peňaženku s osobnými dokladmi, platobnými kartami a finančnou hotovosťou 2.000,-€. Poškodený Košičan (39) peňaženku totiž stratil pri vystupovaní z taxíka.#CONT#



V týchto prípadoch za prečin zatajenia veci v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, ak je spôsobená väčšia škoda až na päť rokov.



 



Z bytu „potiahol“ krbové kachle



Štítnickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody obvinili 27-ročného muža zo Slavošoviec, ktorý sa začiatkom novembra tohto roku vlámal do bytu v obci Slavošovce (okr. Rožňava), odkiaľ z izby odcudzil krbové kachle aj s rúrou do komína. Poškodenej žene spôsobil celkovú škodu viac ako 300,-€. Odcudzenú vec policajti zaistili a následne majiteľke vrátia. Za tieto skutky obvinenému mužovi hrozí až dvojročné väzenie.



Štvorlístok“ maloletých Trebišovčanov policajti prichytili pri úteku z miesta činu



Včera (24.11.)  dopoludnia štyria maloletí Trebišovčania (od 9 do 12 rokov) preskočili plot neobývaného rodinného domu na J.Jesenského ulici v Trebišove, rozbili okno na dome a v dome rozobrali a poškodili plynové topné teleso a prietokový ohrievač vody, z ktorých povyberali medené rúrky a káble. Potom z domu odcudzili dve lopaty, kladivo, motyku, elektrický káble, vodovodné ventily a rýľ. Pri úteku z miesta činu ich prichytila policajná hliadka. Vzhľadom na to, že tohto skutku sa dopustili osoby, ktoré pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovedné a trestné stíhanie je neprípustné, daná vec bude v zmysle Trestného poriadku odložená.



Poškodil niekoľko hrobov na cintoríne, škody vyčíslili na najmenej 900 eur



Z piatka na sobotu doposiaľ neznámy páchateľ poškodil celkom 16 hrobov na cintoríne v obci Brzotín (okr. Rožňava),  pričom na pätnástich hroboch zvalil náhrobné kamene a na jednom rozbil sklenenú tabuľu. Poškodeným majiteľom spôsobil celkovú škodu najmenej 945,-€. Poverený príslušník OO PZ Rožňava v tomto prípade začal trestné stíhanie pre prečin hanobenia miesta posledného odpočinku. Polícia po páchateľoch pátra.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/