(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 03. 12.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 04 2013 - 11:55 GMT


Košickí „péemječkári“ v priebehu pár minút zadržali podozrivého



Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 38-ročného v minulosti viackrát (10-krát) súdne trestaného za rôznu majetkovú trestnú činnosť, Miloša z okresu Bardejov. Ten sa v pondelok krátko pred polnocou na Čermeľskej ulici v Košiciach, vlámal do pohostinstva, kde vylomil hrací automat, odkiaľ sa pokúšal ukradnúť mince. Vyrušil ho okoloidúci svedok, ktorý zalarmoval políciu. Páchateľ z miesta ušiel. Košickí péemječkári okamžite pátrali v blízkom a širšom okolí, pričom podozrivého muža spozorovali ako sa schováva skrčený za zaparkovanými autami v areáli vysokoškolských internátov. Policajti muža zaistili a umiestnili do cely policajného zaistenia. Za tento skutok mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Spôsobená škoda doposiaľ nebola vyčíslená. Poverený príslušník zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby.



Tínedžeri „úradovali“ v pohostinstve aj v senníku



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili iba 15-ročného tínedžera z obce Trstené pri Hornáde. Obvinený v nedeľu (1.12.) medzi 20.00 a 22.00 hodinou v pohostinstve na Považskej ulici v Košiciach, ukradol z vrecka poškodeného Košičana mobilný telefón, navigačný systém a peňaženku s finančným obnosom 5.000,- eur. Celkovo mu spôsobil krádežou škodu za takmer 5.250,- eur. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému vzhľadom na výšku spôsobenej škody, hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.  #CONT#



Policajti Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch miestnych 16-ročných tínedžerov. Dvojica chlapcov v polovici novembra na ulici Janka Kráľa v Moldave nad Bodvou (okres Košice-okolie), preliezli dvojmetrové oplotenie pozemku. Následne z neuzamknutého senníku odcudzili takmer 60 kíl pšenice. Majiteľovi spôsobili škodu vo výške 20,- eur. Obvineným tínedžerom v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.



Zadržali ďalšieho „drevorubača“



Policajti Okresného riaditeľstva v Spišskej Novej Vsi v tomto období vo zvýšenej miere vykonávajú preventívno-bezpečnostné akcie so zameraním na elimináciu krádeží dreva z lesov, pričom v uplynulých dňoch objasnili už osem takýchto prípadov (štyri v lokalite Košiarny Briežok a 4 v lokalite Strelníky, kataster Letanovce). Krompašskí policajti počas uplynulého týždňa pri zvážaní dreva prichytili aj 18-ročného Vincenta z Richnavy. Ten v ranných hodinách v katastri obce Krompachy (časť zv. Talengy) z lesného porastu patriaceho do lesného pôdneho fondu, bez povolenia vyrúbal a odcudzil 18 ks dreviny druh osika. Mestu Krompachy spôsobil škodu najmenej 3,50,- eur. Poverený príslušník muža obvinil z prečinu krádeže, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



Žena prišla o svoj mobil počas telefonovania



Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili miestneho 17-ročného chlapca. Tínedžer ešte v máji tohto roku na chodníku nachádzajúceho sa nad rómskou osadou zv. Vilčurňa v Spišskej Novej Vsi, využil nepozornosť 54-ročnej ženy ku ktorej pristúpil zozadu a počas telefonovala jej z ruky ukradol mobilný telefón a ušiel. Spôsobil jej škodu vo výške 100,- Eur. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí až ročné väzenie.



Kradli na železnici



Policajti Oddelenie železničnej polície PZ Čierna nad Tisou vypátrali a z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili 47-ročného muža a jeho 15-ročného komplica z obce Bieľ. Títo v novembri v obci Biel (okre. Trebišov), zo stykových transformátorov z výhybiek, odcudzili dve prípojné laná k stykovému transformátoru a štyri srdcovkové prepojky. Pri krádeži poškodili stykový transformátor, čím Železniciam Slovenskej republiky spôsobili škodu vo výške 3.150,- eur. Obvinený muž bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý a za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch aj odsúdený. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie, obvinenému mladistvému polovica z tejto trestnej sadzby.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/