(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Deti s Mikulášom odmeňovali, čert im hrozil
@ Aktuálne -> Doprava     Dec 09 2013 - 17:51 GMT


Aj Polícia v Košickom kraji spolu s deťmi, vodičmi a širokou verejnosťou oslávila sviatok svätého Mikuláša, ktorý mal preventívny a humánny charakter. Pomôcť prišli aj študenti Konzervatória na ulici Exnárovej v Košiciach, ktorí svoje herecké schopnosti využili v roli Mikulášov, čertov, anjelov ale aj tanečníkov. Už od rána Mikuláškovia požehnávali autá a vodičov a koordinovali čertovské kúsky neposedných Čertov pri dopravno-preventívnej akcii „Mikuláš a Čert“. #CONT#



Akí by to boli Mikuláši, keby nemali pri sebe aj deti z vybraných základných škôl v Košickom kraji. Tie si predtým vlastnoručne pripravili postavičky Mikulášov a Čertov, ktorými odmeňovali vodičov za správnu alebo nesprávnu jazdu. Ej bolo to radosti zo strany vodičov, pokiaľ za priestupok dostali od detí Čerta a nie finančnú pokutu od policajtov. Vzorní vodiči boli odmenení postavičkou Mikuláša. Sám Mikuláš chválil dobrých a hrozil nepozorným vodičom. Samozrejme sa pochválil aj svojim sviatkom mena, prijímal gratulácie  a všetkým poprial veľa šťastných kilometrov. Povedal: „Je to pre mňa náročný deň, mám plno povinností, musím dávať pozor na čertov, pre ktorých platí, že naozaj nikdy nespia“. Čertiská navádzali deti a aj vodičov na samé nesprávne čertovské kúsky dovtedy, pokiaľ ich deti poriadne zguľovať. Celá táto dopravno-preventívna akcia okrem toho, že interaktívnou formou spåňala výchovný charakter, umožnila zúčastneným aspoň na krátky čas spolu s policajtmi byť prítomný  vo výkone služby. Zo strany verejnosti mala pozitívny ohlas. Okoloidúci sa pristavovali pri deťoch, Mikulášovi a Čertoch a fotili sa s nimi. Miestny farár z mestskej časti z Košíc za toto pekné podujatie všetkých sladko odmenil. V celom Košickom kraji  bolo rozdaných 612 Mikulášov a 44 Čertov.



    Táto preventívna akcia pokračovala humánnou akciou pod názvom „Deťom pre radosť“



Oddelenie komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach (ďalej len KR PZ v KE) v spolupráci s okresnými riaditeľstvami v kraji,  v rámci svojich preventívnych aktivít pripravili a zorganizovali humánnu akciu pre deti umiestnené v detských domovoch a pre ženy s deťmi umiestnené v krízových centrách v Košickom kraji.



Počas tejto humánnej akcie s názvom „Deťom pre radosť“ policajti a občiansky zamestnanci v priebehu celého novembra 2013 prispievali do dobrovoľnej zbierky prebytočnými knihami, hračkami, spoločenskými hrami či športovými potrebami. Deti určite potešia aj detské bicykle, kolobežky či korčule. Policajti pracujúci na úseku prevencie túto humánnu zbierku odovzdali v piatok dňa 06. decembra 2013 deťom z detských domovov a krízových centier. Takto potešili deti z Detského domova na Hurbanovej ulici v Košiciach, deti zo Zariadenia sociálnych služieb LUX na Opatovskej ceste v Košiciach, z Krízového centra pre deti s matkami v Košickej Novej Vsi, z Krízového strediska Oceľová nádej v Krásnej nad Hornádom a z organizácie Úsmev ako dar – pobočka Spišská Nová Ves.



Deti v dvoch zariadeniach pre umiestnené deti v Košiciach okrem policajtov, Mikuláša, čertov a anjelov navštívili aj študenti Konzervatória z Exnárovej ulice v Košiciach, aby predviedli svoje umenie a spríjemnili tieto predvianočné chvíle pestrým programom, ktorého súčasťou bola divadelná hra, hip – hop, ľudový tanec a balet.



Celý piatkový deň sa niesol v pokojnom Mikuláškom duchu, ktorý podnietila nielen spokojnosť  nepozorných vodičov a trocha prekvapenej verejnosti,  ale aj detská radosť a vďačnosť tých, ktorý nemali až také šťastie pre teplo vlastného domova a oporou sú im zariadenia s im vlastnými tetami, ktoré sa o nich starajú. Dobrý pocit  z radosti iných sú dôvody na pokračovanie týchto aktivít aj v budúcnosti.



Mikuláš spolu s anjelmi a Čertmi rozdali prítomným darčeky. Policajti a študenti si od deti vyslúžili krásne pesničky, básničky a veľavravný ďakovný potlesk.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/