(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 18.12.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 19 2013 - 14:15 GMT


Pri vystupovaní z trolejbusa kopol ženu do brucha



Policajti OO PZ Košice KVP z prečinu ublíženia na zdraví obvinili 16-ročného Jakuba z Košíc, ktorý ešte v septembri tohto roku počas cestovania trolejbusom MHD v Košiciach po predchádzajúcich slovných nezhodách, pri vystupovaní kopol nohou do brucha 44-ročnú žena z Košíc. Žena spadla na chodník, pričom jej spôsobil zranečnia s dobou liečenia do 42 dní. Za tento skutok obvinenému ako mladistvému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Odcudzili káble z čerpadiel mohli zapríčiniť ekologickú haváriu



Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil šiestich Michalovčanov vo veku od 17 do 24 rokov (tri ženy a traja muži), ktorí v polovici novembra tohto roku odcudzili z objektu kanalizačnej prečerpávacej stanice na Športovej ulici v Michalovciach káble (40 metrov) z dvoch plne funkčných čerpadiel, ktoré prečerpávajú odpadovú vodu. Tým, že znefunkčnili tieto čerpadlá, mohlo dôjsť k preliatiu odpadovej vody cez prepadovú hranu do rieky Laborec, čo mohlo zapríčiniť ekologickú haváriu. Dve z obvinených žien pozorovali okolie pred objektom, aby ich niekto pri krádeži nevyrušil. Poškodenie čerpadiel bolo pracovníkmi VVS zistené včas a odpadová voda sa nestihla preliať cez prepadovú hranu do Laborca. Poškodením a krádežou vecí vznikla vodárenskej spoločnosti škoda vo výške 155,40.- €. Všetci obvinení sú stíhaní na slobode, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov, v prípade mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



#CONT#



Poriadne sa „nabalili“, z jedného domu odcudzil plátna obrazov, z druhého doláre i šperky



V utorok (17.12.) vo večerných hodinách sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal rodinného domu na ulici Svornosti v Košiciach, pričom z domu odcudzil plátna šiestich obrazov od rôznych autorov, potom odcudzil náhradné kľúče od vozidla, digitálny fotoaparát, rôzne šperky a dve nefunkčné perkusné zbrane. Krádežou vecí spôsobil majiteľke škodu viac ako 40.000,-€. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin krádeže (trestná sadzba tri až 10 rokov).



Včera popoludní (18.12.) sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do rodinného domu v obci Kechnec (okr. Košice okolie), odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť 7.000,- USD a rôzne šperky zo žltého kovu. Majiteľovi spôsobil celkovú škodu takmer 7.700,-€. Policajti v Čani v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.



Kradli v potravinách



V noci z utorka na stredu sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do potravín v obci Parchovany (okr. Trebišov), odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť 80,-€, rôzne potraviny a rôzny tovar (drogistický, alkoholické nápoje, cigarety a pod.). Poškodenému majiteľovi krádežou a poškodením zariadenia spôsobil celkovú škodu 5.100,-€. Sečovskí policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.



Polícia po páchateľoch a odcudzených veciach pátra.



 



 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/