(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 02.01.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 03 2014 - 13:24 GMT


Maskovaný páchateľ prepadol záložňu



Včera ráno krátko pred desiatou hodinou kapucňou maskovaný muž v tmavom oblečení vošiel do jeden z košických záložní na sídlisku Dargovských hrdinov, kde bez slov kovovou tyčou rozbil výkladnú skriňu, odkiaľ následne ukradol vystavené šperky. Zo záložne odcudzil 16 kusov zlatých náramkov a 7 kusov zlatých mincí. Škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 5.000,- eur. Košickí policajti okamžite začali po páchateľovi pátrať. Po vytypovaní možných únikových ciest a podľa jeho popisu podozrivého muža v krátkom čase zadržali asi štyri kilometre od záložne, na Rampovej ulici pri rieke Hornád v Košiciach. U podozrivého muža zaistili takmer celý svoj lup, z ktorého malú časť pravdepodobne stratil pri úteku. Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 50-ročného občana z Ukrajiny, ktorý sa ku krádeži doznal. Lustráciou bolo zistené, že na menovaného bolo Okresným súdom Košice II vydaný príkaz na zatknutie za inú trestnú činnosť. Obvinený bude po vykonaní procesných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Vandali na Silvestra zničili poštové schránky



Doposiaľ neznámi vandali v Košiciach na prelome roka rozbili tri poštové schránky Slovenskej pošty. Tie boli umiestnené na uliciach Čingovskej, Aténskej a na Triede gen. Ludvíka Svobodu. Takto spôsobili celkovú škodu Slovenskej pošte vo výške 750,- eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia /trestná sadzba na 1 až 5 rokov/.



Novoročné krádeže im nevyšli



Michalovskí policajti z prečinu krádeže obvinili 24-ročného Viliama z Michaloviec, ktorý včera v ranných hodinách v predajni na Štefánikovej ulici v Michalovciach, odcudzil tri holiace strojčeky, s ktorými z predajne utiekol. Žilinskej spoločnosti spôsobil škodu za viac ako 50,00- eur. #CONT#Ïaleko však neušiel, policajti ho vypátrali a po obvinení umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na   väzobné stíhanie. Obvinený sa tejto krádeže dopustil aj napriek tomu, že za obdobnú krádež bol v predchádzajúcom období potrestaný. V júni minulého roku bol rozsudkom Okresného súdu v Michalovciach uznaný vinným z prečinu krádeže, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody podmienečne na 6 mesiacov so skúšobnou dobou v trvaní 1 rok a 8 mesiacov. Obvinený kradol aj na začiatku roka 2013, kedy bol riešený príslušníkmi Mestskej polície v Michalovciach /priestupok proti majetku/. Vtedy v jednom z michalovských obchodných centier odcudzil Karpatské Brandy v celkovej hodnote 21,90- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Z prečinu krádeže obvinili aj 48-ročného Jaroslava z Michaloviec, ktorý včera večer v jednom z michalovských obchodných centier, odcudzil 400 g konzervu /Morca della/ a vonnú sviečku. Odcudzené veci si vložil do vaku a takto bez zaplatenia prešiel cez infozónu, kde ho zadržal pracovník bezpečnostnej služby. Odcudzené  veci  boli vrátené späť na predajňu. Bratislavskej spoločnosti by spôsobil škodu za necelých 4,- eur. Aj Jaroslav sa uvedeného skutku dopustil aj napriek tomu, že bol právoplatným rozhodnutím za krádež tovaru v hodnote 9,45- eur ešte v decembri minulého roku postihnutý. Obvinený bol taktiež umiestnený do cely policajného zaistenia a bol realizovaný v tzv. super rýchlom konaní.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/