(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 13.01.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 14 2014 - 12:07 GMT


Pozor na vreckárov



Včera sa v Košiciach stali obeťou vreckárov až tri osoby, dvaja tínedžeri a jedna žena. Doposiaľ neznámy páchateľ počas cestovania mestskou hromadnou dopravou využili nepozornosť poškodených a okradol ich. V prvom prípade počas cestovania v električke, okradol iba 15-ročného chlapca tak, že z vrecka nohavíc mu odcudzil peňaženku s osobnými dokladmi a hotovosť 7,- eur (celková škoda 55,- eur).



V druhom prípade počas cestovania v autobuse, využil nepozornosť 16-ročného dievčaťa a z ruksaku jej odcudzil peňaženku s osobnými dokladmi a hotovosť 8,- eur (celková škoda 45,- eur).



Do tretice počas cestovania v trolejbuse využil nepozornosť 26-ročnej Košičanky a z vrecka tašky jej odcudzil mobilný telefón (škoda 227,- eur). Policajti vo všetkých troch prípadoch začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a po páchateľovi pátrajú. To či išlo o toho istého páchateľa, alebo viacerých je predmetom vyšetrovania.



Z krádeže dreva obvinili ďalšie osoby



Spišskonovoveskí policajti z krádeže dreva obvinili ďalších sedem osôb vo veku od 14 do 27 rokov. Obvinených chytili už nie pri prvej krádeži ešte v decembri minulého roka v katastri obcí Kľuknava a Rudňany. Celková škoda bola dodatočne vyčíslená na 40,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, mladistvým až ročné. Policajti v Spišskonovoveskom okrese od začiatku tohto roka vykonali už ďalšie dve akcie zamerané na predchádzanie a zamedzovanie krádeží drevnej hmoty. Počas nich prekontrolovali viac ako dvadsať kilometrov lesného terénu, zistili dva trestné činy a dva priestupky, ktoré sa týkajú krádeže dreva z lesného pôdneho fondu. Trestné činy boli spáchané maloletými osobami, priestupkov sa dopustili dospelí. Z dôvodu neprípustnosti trestného stíhania bude vec voči maloletým osobám odložená, v prípade dospelých priestupcov bude ďalej skúmaná ich zodpovednosť v zmysle Zákona o priestupkoch. V prípade dokázania viny im za priestupok hrozí finančná sankcia, ak však bude zistené, že sa takejto činnosti dopustili opakovane v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch a boli takto za taký čin aj postihnutí, bude voči týmto osobám vyvodená trestnoprávna zodpovednosť. #CONT#



Ukrajinec bez vodičáku, so zákazom, opitý nabúral a odišiel



Michalovskí policajti z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 38-ročného občana Ukrajiny.  Tento v nedeľu pred polnocou viedol v čase zákazu činnosti ako nevodič (nie je držiteľov vodičského oprávnenia) motorové vozidlo zn. Volkswagen Multivan v obci Lekárovce, kde spôsobil dopravnú nehodu. S vozidlom nacúval do ståpa verejného osvetlenia, ktorý poškodil a s vozidlo pokračoval v jazde. Následne bol zastavený hliadkou PZ, ktorá pri kontrole Ukrajinca podrobila dychovej skúške s výsledkom 1,31 mg/l (2,73 promile). Obvinený má dopravným inšpektorátom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 30 mesiacov (do 9.2.2014).  Po zadržaní a obvinení ho policajti umiestnili do cely policajného zaistenia a prípad realizovali v tzv. super rýchlom konaní.



Zo štadióna „zmizli“ konzoly aj transformátory



 Neznámy páchateľ počas uplynulého víkendu prekonal oplotenie futbalového štadióna v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie). Následne vypáčil šesť plastových skriniek umiestnených na betónových ståpoch elektrického osvetlenia, z ktorých odcudzil 25 ks konzol a 25 ks transformátorov. Košická spoločnosť vyčíslila celkovú škodu na 12.100,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže /trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/. Po páchateľovi a odcudzených veciach už policajti pátrajú.    





 









 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/