(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 30.01.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 31 2014 - 12:08 GMT


Marišku“ prevážal auto-vlakom



Kuriózny prípad vyšetrujú košickí kriminalisti kedy sa Vyšetrovateľ KR PZ v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil jedenkrát súdne trestaného 29-ročného Košičana. Obvinený si zaobstaral a následne u seba až do včerajšieho dňa, neoprávnene prechovával vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti 1256 gramov s celkovým obsahom THC – účinnej látky rastliny konope 13,4 %. Tie boli uložené vo vákuovom vreci, vložené v plastovom vedre, ktoré prevážal v batožinovom priestore osobného motorového vozidla zn. Honda Civic, auto-vlakom na trase Praha – Košice. Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí až 15 ročné väzenie.



V Košiciach vyšetrujú prvú tohtoročnú vraždu



Včera v poobedňajších hodinách košickí policajti našli v jednom z košických bytov na Letnej ulici màtve telo mužského pohlavia. Doterajšie vyšetrovanie preukázalo, že za doposiaľ nezistených okolností páchateľ doposiaľ nezisteným predmetom úmyselne usmrtil 33-ročného Košičana, ktorý žil v uvedenom byte ako podnájomník. Súdny lekár na mieste vykonal obhliadku tela nebohého a potvrdil násilné usmrtenie v súvislosti s bodno-reznými poraneniami trupu. Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. Policajti ešte včera zadržali podozrivého spolubývajúceho 26-ročného Košičana Milana B., ktorý pred niekoľkými dňami po predchádzajúcej hádke, fyzicky zaútočil na nebohého, ktorý na následky zranení následne podľahol. Košičana v tejto chvíli obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Polícia čaká aj na výsledok pitvy k počtu a charakteru zranení ako aj k presnej príčine smrti. Vyšetrovateľ spracuje podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvadsaťročné väzenie.  #CONT#



Vypátrali dlhoprstých



Príslušníci kriminálnej polície OR PZ v Košiciach - okolie v spolupráci s rómskymi špecialistami z Obvodného oddelenia PZ Jasov vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 14-ročného tínedžera z okresu Košice-okolie, ktorý v sa začiatkom roka vlámal do rodinného domu v obci Štós (okres Košice-okolie), spoločne s maloletým komplicom. Z domu odcudzili hifi vežu, päť litrový demižón s destilátom, desať a pätnásť litrové demižóny s vínom. Spôsobili celkovú škodu vo výške 900,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie, maloletý vzhľadom na svoj vek nie je trestne zodpovedný.



Jasovskí policajti zapracovali aj na objasnení  ďalších dvoch vlámačiek do rodinných domov zo začiatku roka, z ktorých obvinili dvoch Medzevčanov vo veku 20 a 22 rokov. Tí sa vlámali do dvoch neobývaných rodinných domov na Kováčskej ulici v meste Medzev. Odcudzili rôznu elektroniku, záclony, posteľné prádlo, deku, koberec a kuchynský riad. Poškodeným majiteľom spôsobili celkovú škodu vo výške 900,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné vezenie.



V Rožňavskom okrese vyčíňal pytliak, v Košiciach zlodej



Policajti Obvodného oddelenia PZ Dobšiná vyšetrujú prečin pytliactva, ku ktorému došlo  v katastri mesta Dobšiná. Doposiaľ nezistený páchateľ zo stredy na štvrtok v časti zv. Lanyi Huta neoprávnene zasiahol do výkonu práva poľovníctva tým, že bez  povolenia  v čase hájenia ulovil srnca vo veku 18 mesiacov a to strelou z doposiaľ neznámej strelnej zbrane do lopatky srnca. Škoda bola vyčíslená na 166,- eur. Polícia po páchateľovi pátra, v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa zo stredy na štvrtok vlámal na  Berlínskej ulici v Košiciach, do pivničného boxu z ktorého ukradol päť udíc s navijakmi, trojmiestny stan a rybársku tašku /škoda 465,- eur/. Následne sa vlámal do spoločných priestorov odkiaľ ukradol osem činiek /škoda 230,- eur/.



V Rudňanoch olúpili mladú ženu



Včera vo večerných hodinách na Zimnej ulici v obci Rudňany, doposiaľ nestotožnení páchatelia lúpežne prepadli 27-ročnú miestnu obyvateľku. K poškodenej pristúpili zozadu, zakryli jej ústa aby nemohla kričať a násilím sa jej pokúšali vytrhnúť kabelku, ktorú držala v ruke (čo sa im ihneď nepodarilo). Poškodená svoju kabelku pevne držala a nechcela ju pustiť, preto ju zvalili na zem a kde ju pridržali a kabelku jej z rúk násilím vytrhli. Z druhej ruky jej ukradli mobilný telefón a z miesta ušli. Poškodená žena utrpela zranenia, ktoré si nevyžiadali lekárske ošetrenie ani PN. Krádežou jej spôsobili škodu za viac ako 100,- eur.  Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže /tr. sadzba na 3 až 8 rokov/.  Polícia na mieste činu zaistila stopy, ktoré zaslala na expertízu. Spišskonovoveskí policajti intenzívne pracujú na objasnení tohto zločinu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/