(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 06.02.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 07 2014 - 11:35 GMT


Vyšetrovateľ obvinil vodiča za smrť chodkyne



„Košickí policajti v súvislosti s vyšetrovaním prvej tragickej nehody, pri ktorej bola zranená mladá žena na priechode pre chodcov v Košiciach: http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=na-priechode-pre-chodcov-zrazil-mladu-zenu-a-z-miesta-usiel, ešte včera vo večerných hodinách zadržali 40-ročného Košičana ako vodiča podozrivého zo zavinenia tejto tragickej nehody, ktorého so súhlasom dozorujúceho prokurátora umiestnili do cely policajného zaistenia. Momentálne sa vykonávajú ďalšie procesné úkony.“ /včerajšia tlačová správa/



V tejto súvislosti vyšetrovateľ PZ z prečinov usmrtenia a neposkytnutia pomoci obvinil 40-ročného Zoltána z Košíc. Na obvineného bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie.



Opitý spôsobil nehodu a z miesta ušiel



Policajti Odboru dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 24-ročného Dušana z okresu Prešov. Obvinený vstredu krátko pred dvadsiatou hodinou potom čo požil alkoholické nápoje, si sadol za volant osobného motorového vozidla zn. Citroen C2, ktoré viedol po ul. Prešovská cesta v smere z centra v Košiciach. Pravou časťou vozidla zachytil a poškodil vedľa idúce auto zn. Škoda Octávia. #CONT# Po spôsobení dopravnej nehody na jej mieste nezotrval a ušiel. Polícia ihneď po oznámení skutku rozbehla pátranie, pričom hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky OPP KR PZ v Prešove, vodiča aj s vozidlom vypátrala v obci Lemešany (okres Prešov). Dychovou skúškou vodičovi namerali 0,96 mg/l alkoholu v dychu čo je v prepočte 2,00 promile. Na Citroene vznikla škoda vo výške 300,- eur a na vozidle Škoda Octávia vo výške 500,- eur, k zraneniu osôb nedošlo. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Zo záškoláctva detí je podozrivých tucet rodičov



Až dvojročné väzenie v prípade obvinenia a preukázania viny hrozí jedenástim rodičom siedmych detí, ktorí ako zákonní zástupcovia umožnili viesť záhaľčivý život tým, že zanedbali starostlivosť o ich povinnú školskú dochádzku. Takto v školskom roku 2013/2014 vymeškali a mali neospravedlnené vyučovacie hodiny v počte od 104 do 210. Sečovskí policajti skutky prešetrujú ako podozrenie zo spáchania  prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže.



Spišskonovoveskí policajti z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže obvinili rodičov, ktorí aj napriek viacerým výzvam a upozorneniam zo strany školy nedbali o to, aby ich syn riadne  chodil do školy a plnil si povinnú školskú dochádzku. Takto v školskom roku 2013/2014 bezdôvodne vymeškal celkovo 117 neospravedlnených hodín, čím ho vystavili nebezpečenstvu spustnutia umožnením viesť záhaľčivý život.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/