(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Puding Pani Elvisovej predstaví Košiciam nové piesne!
@ Kultúra -> Koncerty     Feb 14 2014 - 12:13 GMT


Koncertná kapela na Slovensku Puding Pani Elvisovej vystúpi v Košiciach. Na koncerte v piatok 14. februára v Kasárňach/Kulturpark ju podporia ďalší inšpiratívni umelci - producent Isobutane, DJ Spanq, grafická dizajnérka a VJka Misha a streetartista Animo. Vystúpenie sľubuje skvelú hudbu, inšpiratívne vizuály a výbornú atmosféru.



"Prvýkrát zahráme skladby z pripravovaného albumu, a samozrejme nebudú chýbať ani naše šlágre," sľubuje wonky-popová kapela PPE, ktorá vystúpi v Košiciach v rámci novej koncertnej šnúry. "Na pesničkách na nový album pracujeme priebežne už asi rok a na tvorbe sa spolupodieľal aj náš nový člen Dalibor Kocián aka Stroon," približuje PPE, ktorá získala tri roky po sebe cenu Radio_Head Awards ako Najlepšia koncertná kapela. "Vzniklo množstvo veľkých nápadov, vyselektovali sme z nich materiál na približne 15 pesničiek. A predtým, ako ich nahráme, si ich chceme ešte otestovať na živo. Už sa na to nenormálne tešíme!" odkazujú muzikanti, ktorí pochádzajú z Košíc.



#CONT#



Koncert bude predskakovať talentovaný producent Isobutane s live actom. Večer sa bude niesť nielen v znamení kvalitnej hudby, ale aj skvelých vizuálov. Koncert Pudingu Pani Elvisovej bude sprevádzať VJing umelkyne Mishy, ktorá tiež predstaví tapedrawing. Ide o jedinečný spôsob "maľovania" na stenu čiernou páskou. Svojský pohľad na svet prinesie aj streetartista Animo, ktorý okrem výstavy svojich diel bude predvádzať živé maľovanie. Na záver čaká návštevníkov veselá afterpárty, o ktorú sa postará vilia:AM a DJ Spanq.



Puding Pani Elvisovej



je kapela, ktorá u nás zadefinovala wonky pop. Gramatika, Davaj het, Eastie Boyz, Astoria, Ïobkanie, Smažky,... Skupina, ktorá začínala v jednej košickej obývačke,  má za takmer dve desaťročia na konte viacero chytľavých hitov. V marci 2003 začala nahrávať svoj debutový dlhohrajúci album Automati. K nemu pridali ďalšie dva albumy Play/Pause/Eject a π, ktoré ocenili aj na cenách Radio_Head Awards. Puding Pani Elvisovej má za sebou vystúpenia na domácich i zahraničných festivaloch a desiatky koncertov na Slovensku, v Česku či v Maďarsku. PPE absolvovali turné s kapelami Billy Barman a Midi Lidi. Pred dvomi rokmi sa koncertná zostava rozrastá o ďalšieho košického hudobníka - vibrafonistu Dalibora Kociána (Stroon).



Links



http://ppe.sk



http://www.transformtoday.sk/ppe/



http://www.youtube.com/watch?v=eXSnFPxKhM0



http://www.youtube.com/watch?v=peuDhnCdjEU



http://www.youtube.com/watch?v=OFtmZdIF7l8



 



Isobutane



Martin Krajčír je známy ako producent elektronickej hudby, ktorá sa odlišuje svojou rozmanitosťou beatu a melodickou líniou od ostatnej elektronickej hudby. Jeho láska k mašinkám siaha až do jeho štrnástich rokov kedy začínal skladať hudbu na PlayStation. Vo svojej tvorbe sa neobmedzuje na jednoduché využívanie hudobných mašiniek, ale citlivým a inteligentným spôsobom pláva naprieč žánrami z ktorých vyberá tie najzaujímavejšie prvky. Jeho talent si všimol aj Laco Lučenič, ktorý ho požiadal o pomoc pri nahrávaní jeho albumu XXL. Isobutane hosťoval aj na renomovanom festivale Wilsonic a spoločne s Teapotom zahrali pred vystúpením Coldcut z vydavateľstva Ninja Tune.



 



Spanq



DJ pôvodom spod Tatier, ktorý začínal pomerne netradične, a to rovno v Helsinkách, kde bol rezidentom klubu Lime. Momentálne pôsobí už dlhšiu dobu v Košiciach. Najčastejšie ho môžete vidieť za gramcami v Tabačke. Taktiež hráva pre slávne košické združenie Street Art Communication. Hudba v Spanqovom podaní znamená zmes všetkého od old schoolových breakov a elektroniky až po beaty budúcnosti.



Links:



www.mixcloud.com/spanq

https://soundcloud.com/spanq



Misha



je grafická dizajnérka, ilustrátorka a VJka, ktorá zaujala najmä špeciálnym štýlom dekorácie interiérov - tapedrawingom. "V podstate ide o formu vytvárania priestoru iluzívnou kresbou. Je to hra s ilúziou 2D verzus 3D," povedala Miša Chmelíčková o tejto forme pre časopis Designum. Misha, o ktorej sa môžete dočítať aj to, že nie je z tejto planéty, má za sebou viacero projektov ako značka Planéta 220, dizajn knihy Generácia MY, VJing klubových akcií a festivalov (Grape, Pohoda) či viaceré inštalácie vytvorené práve čiernou páskou.



Links



http://www.planeta220.com



http://www.transformtoday.sk/misa-chmelickova/



Animo



je talentovaný streetartista, ktorý sa každú čistú plochu snaží premeniť na farebný výjav zo svojej fantázie. Svet ulice, farieb a sprejov, kreatívnych battle a meetingov zmenili jeho budúcnosť. "Kráčaj s otvorenou mysľou," hovorí Animo.



Link



http://www.transformtoday.sk/animo/



Prvých 150 hostí dostane welcome drink s víťaznou receptúrou zo súťaže barmanov.



14. 2. (piatok)



Štart: 21.00 hod.



Vstup: 7€, 3€ po polnoci (afterparty)



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/