(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 09.02.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 10 2014 - 10:18 GMT


Polícia vypátrala a z krádeží obvinila viacero osôb



Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Juh vypátrali a z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili 26-ročného Viktora z Košíc. Obvinený sa ešte koncom decembra 2013 na ulici Pri prachárni v Košiciach, vlámal do objektu obchodného centra, kde po vypáčení ohňovzdornej skrine ukradol finančnú hotovosť 900,- eur. Bratislavskej spoločnosti spôsobil celkovú škodu vo výške 2.480,- eur.



Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany vypátrali páchateľov, ktorí z 31. januára 2014 na 01. februára 2014 vošli na neoplotený pozemok rodinného domu v obci Vojany (okr. Michalovce), kde cez okno v kuchyni vošli do domu. Odtiaľ následne odcudzili mobilný telefón a finančnú hotovosť 30,- eur, čím majiteľke spôsobili škodu vo výške 50,- eur. Policajti z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili dvoch miestnych 14-ročných tínedžerov.



Z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinili rožňavskí policajti 28-ročného Milana z okresu Lučenec. V nedeľu večer na tiesňovú linku 158 telefonicky oznámil anonym, že na predajni potravín na Letnej ulici v Rožňave, niekto rozbil sklo na okne. Operačné stredisko PZ v Rožňave ihneď na miesto vyslalo policajné hliadky a po overení oznámenia rozbehli pátranie.#CONT# Za krátku chvíľu páchateľa vypátrali. Vyššie obvinený Milan potom čo preskočil plechové oplotenie uzamknutého dvora predajne potravín a po rozbití sklenej výplne okna sa cez neho snažil vniknúť do priestorov predajne. Vyrušil ho však náhodne okoloidúci občan a preto z miesta ušiel. Majiteľovi objektu vznikla škoda vo výške 200,- eur. Kriminalistický technik na mieste zaistili biologické stopy, ktoré zaslali na expertízne porovnani



Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



V priebehu dvadsiatich minút na tom istom mieste prichytili dvoch opitých vodičov



V takzvanom superrýchlom konaní zrealizovali michalovskí policajti dvoch Sobrančanov, ktorých obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Košickí „péemječkári“ počas služby v nedeľu na Mlynskej ulici v Michalovciach, zadržali v rozpätí dvadsiatich minút až dvoch vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. 19-ročný Roman o 03,13 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn.  VW Polo,  pričom keď zbadal policajnú hliadku,  náhle s vozidlom ešte pred nimi zastavil a presadol si na miesto spolujazdca. Policajti si to všimli a pri následnej kontrole ho podrobili dychovej skúške, pri ktorej mu namerali 0,71 mg/l /1,48 promile/. Okrem toho, že mal vypité policajti zistili, že ani nie je držiteľom žiadneho vodičského oprávnenia. Policajti zadržaného vodiča odovzdali do rúk dopravnej polície a už v čase 03,35 hodine na tej istej ulici zastavili a kontrolovali ďalšieho vodiča. Bol ním 19-ročný Lukáš, ktorý viedol osobné  motorové vozidlo zn. VW Polo. Pri kontrole mu dychovou skúškou zistili  0,69 mg/l /1,44 promile/. Obaja vodiči po zadržaní boli umiestnení do cely policajného zaistenia.



Policajti sa aj tento týždeň zamerajú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla



S cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti na cestách a predovšetkým v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví budú tento týždeň v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v týchto okresoch: na teritóriu okresu Rožňava dnes 10.02.2014, zajtra 11.02.2014 v okrese Trebišov a vo štvrtok 13.02.2014 v okrese Košice. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.  





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/