(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Jubilejný benefičný koncert Usmej sa na mňa
@ Kultúra -> Podujatia     Feb 14 2014 - 12:12 GMT


Už po 10. krát si budú môcť symbolicky podať ruku zdravotne hendikepovaní ľudia so zdravými na benefičnom koncerte Usmej sa na mňa, ktorý sa bude konať 23. februára 2014 o 17,00 v Historickej radnici v Košiciach pod záštitou primátora mesta. Tradične vystúpia profesionálni umelci spolu s nadaným hendikepovanými deťmi, dokonca v troch vystúpeniach budú kooperovať. Diváci sa môžu tešiť na Martina Haricha, Kaschauer Klezmer Band , Lilly, Martina Leca, Uno Star, ale hlavnými hviezdami večera budú výnimočné deti. Programom bude sprevádzať Eva Černá. Výťažok z koncertu je určený na špeciálny letný tábor pre tieto deti.



Myšlienka založiť občianske združenie vznikla pred 10 rokmi ako potreba pomôcť zdravotne hendikepovaným deťom začleniť sa do spoločnosti a dopriať im aspoň časť možností ako majú zdravé deti“, povedala predsedníčka OZ Erika Bočeková. „Za túto dobu sme odrekreovali 590 detí, či už v letných táboroch na Slovensku, alebo pri mori. Nakúpili sme pomôcky pre nich v hodnote 110 581 Eur, usporiadali 53 podujatí, založili 4 športové kluby,“ dodala Bočeková. Dobrovoľnícka činnosť združenia bola toho roku ocenená aj Plaketou primátora mesta Košice. #CONT#



Na benefičnom koncerte by sme sa chceli verejne poďakovať aj našim partnerom, ktorí nám verili od začiatku a symbolicky im udeliť Rad detského úsmevu“,  prezradila Dagmar Kočiová o chystanom podujatí. „Sme veľmi radi, že financie, ktoré dostaneme (napr. toho roku výťažok z Primátorského punču), môžeme posunúť pre tých, ktorí to veľmi potrebujú. Na koncerte odovzdáme symbolický šek rodinám ťažko zdravotne postihnutých detí, ktorí sú v zložitej situácii.“ Zároveň sa účastníci budú môcť dozvedieť o kúpe špeciálnej rampy na boccu pre vozíčkarov, ale aj o ďalších projektoch OZ Usmej sa na mňa, ktoré budú zhrnuté v ich vlastných novinách NEVŠEDNÍK.



Chcela by som pozvať všetkých ľudí, ktorí majú chuť načerpať silu a energiu práve od výnimočných detí a podporiť ich neľahký život,“ dodala Dagmar Kočiová, podpredsedníčka združenia. Vstupenky si môžete kúpiť v MIC Dargov , alebo u členov združenia.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/