(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 03.03.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 04 2014 - 09:51 GMT


Policajti sa aj tento týždeň zamerajú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla



S cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti na cestách a predovšetkým v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví budú tento týždeň v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v týchto okresoch: na teritóriu okresu Košice okolie zajtra 05.03.2014 a v okresoch Spišská Nová Ves a Michalovce vo štvrtok 06.03.2014. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.



Za feferóny nezaplatil, vypátrali ho policajti



Včera (03.03.2014) krátko pred deviatou hodinou ráno 20-ročný ¼ubomír z okresu Košice-okolie v priestoroch predajne miestnych potravín v obci Veľká Ida dostal chuť na feferóny, ktoré odcudzil z regálu. Zaváraninu feferónov si skryl pod odev a z obchodu odišiel. Majiteľovi spôsobil škodu za euro a dvadsať centov. Majiteľ krádež zistil, až pri prezeraní záznamov z bezpečnostných kamier a privolal políciu. Príslušníci Obvodného oddelenia Veľká Ida, vďaka miestnej a osobnej znalosti ¼ubomíra na zázname spoznali a „navštívili“ ho v miestnej osade, kde sa im ku skutku priznal. Nakoľko už bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý, poverený príslušník PZ ho obvinil z prečinu krádeže a so súhlasom službukonajúceho prokurátora ho umiestnil do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. #CONT#



Pivnica rodinného domu ukrývala vojenské strelivo



Včera (03.03.2014) ráno telefonicky oznámil na linku 158 30-ročný Michalovčan, že v pivnici rodinného domu, našiel nezistený počet streliva rôzneho kalibru. Miesto nálezu zabezpečila policajná hliadka a privolaný policajný pyrotechnik na mieste prevzal povojnovú muníciu a to delostrelecké strelivo kalibru 20 mm v počte dva kusy a 50 kusov streliva kalibru 7,6 x 39,2 mm. Muníciu previezol na jej následné Zneškodnenie.       



Polícia vyšetruje požiar chaty aj auta



Doposiaľ neznámy páchateľ včera medzi 15,00 a 16,00 hodinou, poškodil murovanú  jednopodlažnú  chatu  na Plešiveckej planine v k.ú. obce Plešivec (okres Rožňava).  Pravdepodobne úmyselne spôsobil požiar drevenej prístavby chaty. Následne došlo ku zhoreniu strechy, čím poškodenému poľovnému združeniu spôsobil škodu vo výške najmenej 10.000,- eur. Dnes (04.03.2014) krátko po polnoci na Mudroňovej ulici v Košiciach, pravdepodobne úmyselným konaním páchateľa, došlo k požiaru osobného motorového vozidla zn. Škoda Octávia. Zhorením vozidla a vecí vo vozidle vznikla celková škoda vo výške 12.000,- eur. V oboch prípadoch polícia začala  trestné  stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci / trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/ a po páchateľoch pátra.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/