(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 10.03.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 11 2014 - 10:38 GMT


Policajti prehľadávali budovu, hľadali bombu



Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý včera (10.03.2014) pred 15,00 hodinou mužským hlasom zatelefonoval na políciu (158) a oznámil, že v jednej z pobočiek bankových inštitúcií na sídlisku Nad jazerom v Košiciach je uložená bomba. Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Okamžite boli z budovy evakuovaní pracovníci i prítomné osoby. Pyrotechnická prehliadka priestorov na Bukoveckej ulici bola ukončená krátko pred 16.00 hodinou s negatívnym výsledkom. V zmysle Trestného zákona týmto konaním páchateľ úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá. Vyšetrovateľ PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy /trestná sadzba na jeden až päť rokov/.



Vlámali sa aj do Košickej bane, obvinili viacero tínedžerov



Košickí „péemječkári“ (policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky) boli včera (10.3.2014) o 11.00 hodine operačným strediskom pultu centrálnej ochrany vyslaný na signál narušenia objektu k bani Bankov v Košiciach. Po príchode na miesto zaistili všetky výstupy z objektu a následne spolu s pracovníkom bane priestory kontrolovali.



Počas kontroly zadržali muža s dievčaťom ako vychádzajú zo zabezpečenej štôlne, kde sa násilím vlámali. Zaistili u nich aj igelitku s elektrickými káblami, ktoré zo štôlne odcudzili. Poverený príslušník z prečinu krádeže obvinil 34-ročného Alexandra a 14-ročnú Dominiku z Košíc. Bratislavskej spoločnosti spôsobili doposiaľ nezistenú škodu. Za uvedenú krádež je možné uložiť obvinenému až dvojročné a mladistvej až ročné väzenie.



#CONT#



Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície OR PZ Michalovce vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch 14-ročných chlapcov z obce Čičarovce. Títo sa ešte v nedeľu (9.3.2014) okolo 14.15 hodine v objekte miestneho družstva v obci Čičarovce (okres Michalovce), vlámali do teľatníka, odkiaľ odcudzili 30 kg sušeného mlieka a 50 kg kàmnej zmesi. Následne sa vlámali do ošipárne, odkiaľ odcudzili rôzny kovový materiál. Družstvu spôsobili celkovú škodu vo výške 470,- eur.



Policajti Obvodného oddelenia PZ Vinné vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch tínedžerov (17 a 15) z obce Jovsa. Títo sa ešte na prelome októbra s novembrom minulého roku po rozbití okna, vlámali do neobývaného rodinného domu v obci Jovsa (okres Michalovce). Odcudzili digitálny satelitný prijímač, čím majiteľke spôsobili celkovú škodu vo výške 75,- eur. V prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí až ročné väzenie.



V Michalovciach pred škôlkou zastavili opitého vodiča s 1,5 promile



Michalovskí dopravný policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 26-ročného Ladislava z Michaloviec. Tohto včera (10.3.2014) o 07,40 hodine zastavila a kontrolovala policajná hliadka pri materskej škole v Michalovciach, potom čo ako vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Mitsubishi Colt po Komenského ulici smerom k základnej škole. Pri kontrole bol vodič podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, namerali mu hodnotu 0,72 mg/l alkoholu v dychu /1,50 promile/.



 



Michalovskí policajti z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 32-ročného Patrika z Michaloviec. Obvinený včera (10.3.2014)  o 07,45 hodine viedol ako nevodič osobné motorové vozidlo zn. Mitsubishi Colt, po ulici Murgaša v Michalovciach, kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou polície. Pri kontrole bol vyzvaný na vykonanie dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, ktorej sa odmietol podrobiť. Následne bolo zistené, že obvinený má rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov a pokutu vo výške 700,- eur.



 



Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a oba prípady boli realizované v tzv. super rýchlom konaní.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/