(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 13.03.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 14 2014 - 12:18 GMT


Po lúpeži  ďaleko neušiel



Košickí policajti mali včera večer plné ruky práce. Počas avizovanej včerajšej dopravnej akcie v Košiciach hliadka Krajského dopravného inšpektorátu zadržali v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ Košice Sever a následne zaistili ozbrojeného páchateľa lúpežného prepadnutia. Ozbrojený páchateľ včera (13.03.2014) okolo 18.43 hodine v predajni potravín na ulici Obrancov mieru v Košiciach, pristúpil k pokladni na hlavu pokladničky (36) namieril krátku strelnú zbraň a pýtal si peniaze. Pokladnička páchateľovi pod touto hrozbou vydala z kasy hotovosť v presne nezistenej výške. Následne jej páchateľ prikázal aby mu vydala peniaze aj z druhej kasy. Po vyložení zásuvky s hotovosťou na pult si z nej páchateľ zobral peniaze v presne nezistenej výške. Páchateľ sa pri úteku vo dverách predajne stretol so zákazníkom, ktorý sa ho snažil zadržať. Pri následnom zápase medzi nimi, páchateľ z krátkej strelnej zbrane najmenej dvakrát vystrelil. Minimálne raz smeroval na zákazníka, ktorý nebol zasiahnutý ale neutrpel žiadne zranenie. Páchateľ odcudzením finančnej hotovosti spôsobil prešovskej spoločnosti škodu v doposiaľ presne neustálenej výške okolo 1.300,- eur. Policajti okamžite po obdàžaní oznámenia po páchateľovi začali pátrať. Ten mal so svojím lupom z predajne unikať na motorovom vozidle zn. Fiat Punto. Ïaleko však neušiel, dopravný policajti ho zastavili už o niekoľko ulíc od miesta činu a to na Prešovskej ulici v Košiciach. Vo vozidle našli aj maskáče použité pri lúpeži a zbraň, išlo o plynovú pištoľ. Vyšetrovateľ PZ po vykonaní procesných úkonov s najväčšou pravdepodobnosťou zo zločinu lúpeže obviní zadržaného podozrivého 40-ročného Bohumila občana Českej republiky. V zmysle Trestného zákona je možné uložiť za tento skutok trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.



Vodič skončil po kotrmelcoch v priekope



Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 59-ročného Mariána z okresu Košice-okolie. Tento včera (13.3.2014) o 13.00 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. Chevrolet Aveo v smere od obce Perín na obec Gomboš (okr. Košice-okolie). Pravdepodobne z dôvodu nepozornosti a pod vplyvom alkoholu zišiel vpravo v smere jazdy mimo cestu do priekopy, kde sa s vozidlom niekoľko krát prevrátil cez strechu a narazil do stromu..#CONT# Pri nehode vodič utrpel ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia 4 týždne. Škoda na vozidle činí 3.000,- eur. Vodič bol po nehode podrobený dychovej skúške pri ktorej mu bola nameraná koncentrácia 0,91 mg/l alkoholu v dychu /1,90 promile/. Vodič bol hospitalizovaný v nemocnici. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Pri nehode v katastri obce Zlatá Idka zahynul vodič



Včera (13.3.2014) o 14.00 hodine došlo v katastri obce Zlatá Idka (okres Košice-okolie) v smere na obec Hyľov k vážnej dopravnej nehode. 36-ročný vodič z okresu Košice-okolie, viedol osobného motorové vozidlo zn. Peugeot 406, pričom pri prejazde ľavotočivej zákruty sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a prešiel pravými kolesami vozidla vpravo mimo vozovku. Následne sa dostal s vozidlom do šmyku, prešiel s vozidlom vľavo na vozovku a späť vpravo mimo komunikáciu, kde narazil do stromu a prevrátil sa na strechu. Pri nehode vodič utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho 57-ročný spolujazdec utrpel ľahké zranenie s jednorazovým ošetrením, bez PN. Miesto nehody bolo zadokumentované v prítomnosti súdneho znalca z odboru dopravy. Na vozidle vznikla škoda 1.500,- eur. Bližšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.



Polícia zadržala dvoch ozbrojeného lupiča



Trebišovskí policajti intenzívne pracovali na objasnení stredajšieho lúpežného prepadnutia, kedy páchateľ okolo 17,30 hodine v obci Streda nad Bodrogom (okres Trebišov), vošiel do miestneho  pohostinstva, kde s kuklou na hlave a nožom v ruke, pristúpil k predajnému pultu, za ktorým stála zamestnankyňa (36). Povedal jej aby mu dala peniaze, čo odmietla. Následne sa presunul k poškodenej za predajný pult, kde s nožom v ruke znova zopakoval svoju požiadavku. Odvážna zamestnankyňa mu znovu odmietla vydať peniaze, čo sa však páchateľovi nepáčilo a nôž jej priložil k hrudi a následne ju odsotil. Vzápätí vytiahol zásuvku, v ktorej bola hotovosť 150,- eur a ukradol ju. Z pohostinstva ušiel. Pri lúpeži našťastie nedošlo k žiadnemu zraneniu. Majiteľovi pohostinstva vznikla škoda vo výške 150,- eur. Policajti páchateľa rýchlou operatívno pátracou činnosťou vypátrali už v priebehu hodiny. Následne zaistili aj nôž, ktorý páchateľ stihol zahodiť do latríny na záhrade  rodinného domu v mieste pobytu. Vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil viackrát súdne trestaného prevažne pre násilnú trestnú činnosť 23-ročného Tomáša z okresu Trebišov.



Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na7 až 12 rokov.



Dopravní policajti si posvietili na chodcov i vodičov



Na zlepšenie dopravno-bezpečnostnej situácie vo vzťahu k chodcom ako k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky, včera v popoludní v Košiciach dopravná polícia vykonala spoločný výkon služby. Akcie sa zúčastnili viac ako dvadsať dopravných hliadok. Okrem zadržania páchateľa ozbrojenej lúpeže, riešili aj priestupky zistené na úseku cestnej premávky. Celkom ich bolo 90, pričom 53 riešili v blokovom konaní, 36 priestupcov napomenutím a jedného priestupcu oznámili na príslušný dopravný inšpektorát. Nedisciplinovane sa správalo 11 chodcov a 39 vodičov riešili za rýchlosť. Dopravné akcie v Košickom kraji sa budú vykonávať aj naďal


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/