(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 25. 03.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 26 2014 - 12:44 GMT


Rumun chcel z miesta nehody ujsť, poškodil pritom dve autá



Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 28-ročného občana Rumunska, ktorý sa v pondelok (24.3.) okolo obeda na parkovisku na ulici Protifašistických bojovníkov v Košiciach počas riešenia dopravnej nehody pokúsil z miesta nehody ujsť. Vyskočil na zaparkované vozidlo zn. Toyota Yaris, prebehol cez kapotu a strechu auta, pričom pri preskakovaní poškodil blatník na vedľa zaparkovanom vozidle zn. Ford Mondeo. Majiteľom vozidiel spôsobil škodu vo výške 1.300,-€. Obvinený Rumun bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



V Košiciach „zmizla“ fabia



V noci z pondelka na utorok doposiaľ nezistený páchateľ ukradol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia, ktoré bolo zaparkované na Čingovskej ulici v Košiciach. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške 10.000,-€. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a po páchateľovi a odcudzenom vozidle pátra.



Matka našla v bunde svojho syna „marišku“ a odniesla ju na políciu



Spišskonovoveskí policajti z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinili 17-ročného Andreja zo Spišskej Novej Vsi, ktorý neoprávnene prechovával pre vlastnú potrebu dve igelitové vrecúška s marihuanou o celkovej hmotnosti 900 mg s obsahom viac ako 30 mg účinnej látky /THC/.Uvedené množstvo sa považuje za minimálne tri obvykle jednorazové dávky drogy. „Marišku“ mu našla v bunde jeho matka koncom januára tohto roku a odniesla na políciu. Za to, že prechovával omamnú látku pre vlastnú potrebu, mu teraz hrozí až trojročné väzenie. Keďže ide o mladistvého, trestná sadzba sa znižuje na polovicu. Stíhaný je na slobode.#CONT#



Počas kontroly policajti odhalili jedného cyklistu pod vplyvom alkoholu, až 82 vodičov prekročilo rýchlosť



V záujme bezpečnosti účastníkov cestnej premávky vykonali policajti včera (25.3.) od 16.00 do 20.00 hodiny na území Košického kraja dopravno-bezpečnostnú akcii zameranú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi, najmä chodcami, používanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti, ako aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a naopak. Kontrolovali chodcov, cyklistov i vodičov.



Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 140 priestupkov, z tohto počtu riešili 125 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 13 priestupkov a 2 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát. Za porušenie pravidiel cestnej premávky riešili 15 nemotorových účastníkov v blokovom konaní (2 cyklistov a 13 chodcov). Odhalili jedného cyklistu, ktorý jazdil na bicykli pod vplyvom alkoholu. U vodičov požitie alkoholu nezistili. Rýchlosť prekročilo až 82 vodičov, piati jazdili bez ustanoveného osvetlenia, technický stav vozidla bol nevyhovujúci v 4 prípadoch, dvaja vodiči počas jazdy telefonovali a v 13 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Zadržali  2 osvedčenia o evidencii vozidla a 2 tabuľky s evidenčným číslom. V záujme bezpečnosti účastníkov cestnej premávky budú policajti v podobných kontrolách pokračovať. 









 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/