(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 27. 03.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 28 2014 - 14:35 GMT


Václav už čelí obvineniu z 11 skutkov



39-ročný občan Českej republiky, ktorý má na rováši 9 skutkov a o ktorých sme informovali včera v tlačovej správe http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=kosicki-peemjeckari-zadrzali-cecha-ktory-celi-obvineniu-z-deviatich-skutkov, čelí obvineniu z ďalších dvoch skutkov. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice JUH z prečinov krádeže (v jednom prípade išlo o pokus) a prečinov poškodzovania cudzej veci obvinil 39-ročného muža z Českej republiky. V prvom prípade, 17. marca t.r., sa po rozbití sklenenej výplne výkladu pokúsil vlámať do predajne na Alejovej ulici v Košiciach, pričom sa spustilo signalizačné poplašné zariadenie a obvinený muž z miesta činu ušiel. Poškodením výplne vznikla košickej spoločnosti škoda 477,-€. V druhom prípade, v noci zo 17. na 18.3. t.r., sa vlámal do predajne na Nerudovej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradol finančnú hotovosť 100 eur, mobilný telefón a zväzok kľúčov. Poškodenej spoločnosti so sídlom v Senci spôsobil celkovú škodu 600 eur. Za tieto skutky mu hrozí až dvojročné väzenie. Sudca Okresného súdu v Košiciach rozhodol o vzatí obvineného muža do väzby.



Trio „dlhoprstých“ zadržali pri čine



Košickí policajti zadržali v utorok v nočných hodinách troch mužov 31-ročného Róberta z Veľkej Idy, 38-ročného Mareka z Jasova a 35-ročného Mariána z Košíc, ktorí ukradli zo zadnej časti obývaného pozemku Na Záhumní v Košiciach Šaci 23 lešenárskych rúr. Majiteľovi spôsobili škodu za 300 eur. Policajti OO PZ Košice Šaca ich zadržali priamo na mieste činu a umiestnili do cely policajného zaistenia. Všetci traja čelia obvineniu z krádeže a Marián aj za prečin porušovania domovej slobody. Obvineným mužom hrozí až dvojročné väzenie.



Policajti železničnej polície priamo na mieste činu zadržali dvoch Košičanov, ktorí na nástupišti okradli Popradčanku



Policajti Oddelenia Železničnej polície KR PZ Košice zadržali priamo na mieste činu a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch Košičanov 27-ročného Rolanda a 26-ročného Jána, ktorí včera (27.3.) na pravé poludnie na nástupišti košickej železničnej stanici ukradli z kabelky 47-ročnej Popradčanke peňaženku s dokladmi a finančnou hotovosťou.#CONT# Spôsobili jej škodu 300 eur. Obvinenému Rolandovi hrozí až dvojročné väzenie, obvinenému Jánovi až tri roky vo väzení, pretože bol za takýto čin predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia.



Policajti vypátrali muža, ktorý „potiahol“ z michalovskej nemocnice chladiacu jednotku



Michalovskí policajti z prečinu krádeže obvinili 24-ročného Romana z Michaloviec, ktorý koncom januára tohto roku v areáli michalovskej nemocnice odcudzil kondenzačnú chladiacu jednotku. Michalovskej nemocnici spôsobil krádežou škodu viac ako 1.000 eur. Za tento skutok mu hrozí až dvojročné väzenie.



Odvaha mu nechýbala, mal však smolu, „péemječkári“ ho zastavili, fúkať odmietol a ešte k tomu šoféroval aj napriek zákazu



Poverený príslušník PZ dopravného inšpektorátu v Michalovciach z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 35-ročného Petra z Michaloviec, ktorý včera okolo obeda viedol vozidlo zn. Opel Astra po Okružnej ulici v Michalovciach, pričom ho zastavili a kontrolovali policajti košickej pohotovostnej motorizovanej jednotky. Požiadali vodiča o vykonanie dychovej skúšky, tú však odmietol. Zároveň zistili, že má uložený zákaz činnosti viest motorové vozidlá až do mája 2015. Teraz mu hrozí až dvojročné väzenie.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/