(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 31. 03.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 02 2014 - 10:58 GMT


Košičanka vykopala granát



Včera (31.03.2014) dopoludnia 55-ročná Košičanka počas výkopových prác rodinného domu v obci Šemša (okres Košice-okolie), našla povojnovú muníciu. Miesto nálezu polícia obratom zabezpečila až do príchodu policajného pyrotechnika. Ten na mieste zaistil delostrelecký granát kalibru 75 mm pochádzajúci z obdobia II. svetovej vojny. Polícia radí občanom, aby každý takýto nález oznámili polícii, ktorá vykoná opatrenia, aby zabránila možnému výbuchu a tým predišla zraneniam či tragédii.



Z obecného rozhlasu „zmizli“ káble



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý z nedele na pondelok v obci Drienovec (okres Košice-okolie), zo ståpov rozhlasového vedenia obecného rozhlasu, ukradol 400 metrov medeného kábla. Takto poškodil obecný rozhlas a znefunkčnil jeho vysielania. Obci spôsobil škodu vo výške 1.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia v súbehu s prečinom krádeže. Páchateľovi tohto skutku je možné uložiť trest odňatia slobody na 4 až 8 rokov.



Vypátrali „vreckárku aj rybára“



47-ročnú ženu zo Spišskej Novej Vsi, obvinila polícia z prečinu krádeže, nakoľko v poobedňajších hodinách dňa 18. februára 2014 v jednom z obchodných domov v Spišskej Novej Vsi, využila chvíľkovú nepozornosť poškodenej 56-ročnej ženy a z kabelky, ktorú mala položenú v košíku vedľa seba jej ukradla dámsku peňaženku s hotovosťou. Spôsobila jej škodu vo výške 27,- eur.#CONT#



30-ročný Július z Čiernej nad Tisou čelí obvineniu z prečinu krádeže. Ešte 12. marca 2014 sa  na Hlavnej ulici v Čiernej nad Tisou (okres Trebišov), vlámal do predajne mäso-údeniny. Z mraziaceho boxu odcudzil mrazené ryby Pangasius, filety z Aliaškej tresky a Hoki s kožou. Takto spôsobil celkovú škodu vo výške 41,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



Z benzínového čerpadla v Michalovciach ukradol SUV



Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla obvinil 27-ročného Bohdana z okresu Vranov nad Topľou.  Tento koncom januára okolo štvrť na päť ráno z benzínového čerpadla na Sobraneckej ceste v Michalovciach, odcudzil motorové vozidlo zn. VOLVO XC60 SUV v hodnote 17.000,- eur. Auto tam odstavil 37-ročný vodič, ktoré ponechal neuzamknuté a naštartované s kľúčom v zapaľovaní. Následne obvinený s vozidlom odišiel na neznáme miesto. Vozidlo bolo ešte v ten istý deň okolo 06,30 hodine vypátrané  na parkovisku pri predajni nábytku na Humenskej ceste v Michalovciach. Páchateľ z vozidla  odcudzil dva mobilné telefóny. Užívateľovi vozidla spotrebovaním 10 litrov nafty a odcudzením mobilných telefónov spôsobil celkovú škodu za viac ako 120,- eur. Vlastníkovi vozidla t.j. bratislavskej spoločnosti  škoda nevznikla, nakoľko vozidlo bolo vrátené bez poškodenia. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.



Kradol bicykle, nejaký čas si možno zajazdí len na stacionárnom bicykli  



Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročného mladíka zo Smižian, ktorý bol následne na základe príkazu Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi, eskortovaný do Ústavu na výkon väzby a výkon trestu odňatia slobody. Obvinený má na svedomí viacero krádeží bicyklov v Spišskej Novej Vsi.  Vlámal sa v obytných blokoch do kočikární, odkiaľ ukradol  štyri bicykle.  Spôsobil celkovú škodu za viac ako 530,- eur. Krádeží sa dopustil aj napriek tomu, že bol  za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený Okresným súdom v Spišskej Novej Vsi. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Policajti sa aj tento týždeň zamerajú na kontrolu dodržiavania povinností vodiča



S cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti na cestách a predovšetkým v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví budú tento týždeň v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v týchto okresoch: na teritóriu okresu Spišská Nová ves vo štvrtok 03.04.2014 a v okrese Michalovce v sobotu 05.04.2014. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.  



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/