(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 10. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 11 2014 - 09:49 GMT


Potiahli bronzové sochy aj protipožiarne dosky



Policajti príslušného obvodného oddelenia v spolupráci s kriminálnou políciou vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 32-ročného Martina z Košíc. Tento spolu s doposiaľ nestotožneným komplicom v decembri 2013 na ulici Za Dolným Mlynom v Košiciach, vnikli na pozemok rodinného domu. Následne ukradli dve bronzové sochy, čím spôsobili škodu vo výške 5.200,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Po komplicovi polícia pátra.



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý zo skladových priestorov firmy v obci Plešivec, odcudzil paletu protipožiarnych dosiek. Ku krádeži malo dôjsť v období od decembra do včerajšieho dňa, bez použitia násilia. Poškodenej firme spôsobil škodu vo výške 3.000,- eur. Polícia skutok prešetruje ako prečin krádeže /trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/.



Na východe Slovenska opäť zasahovali pyrotechnici



Policajní pyrotechnici museli počas včerajšieho dňa opäť likvidovať muníciu, ktorú našli obyvatelia okresov Michalovce, Sečoviec aj Trebišova. V obci Bunkovce (okr. Michalovce) počas výkopových prác v záhrade rodinného domu našiel jeho majiteľ povojnovú muníciu. Policajný pyrotechnik na mieste prevzal štyri delostrelecké míny kalibru 82 mm z obdobia II. svetovej vojny. Ručný granát našiel miestny obyvateľ na poli za rodinným domom v obci Vyšná Rybnica (okr. Michalovce). Pyrotechnik obranný ručný granát F1 z obdobia II. svetovej vojny, zaistil na mieste. Ïalšiu povojnovú muníciu museli pyrotechnici zaistiť medzi kovovým šrotom v zberných surovinách v meste Sečovce. Išlo o delostrelecký protipancierový granát, kalibru 75 mm, pochádzajúci z obdobia II. svetovej vojny. V Trebišove na ulici Kpt. Nálepku v objekte vojenského útvaru, bol pri výkopových prácach nájdený nevystrelený, nevybuchnutý protilietadlový guľometný náboj kal. 12,7 mm. Muníciu prevzal na mieste policajný pyrotechnik.



#CONT#



Polícia upozorňuje občanov, aby akúkoľvek nájdenú muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Treba si dobre zapamätať miesto nálezu hlavne v tých prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Ak je možnosť, treba využiť mobilné telefóny s GPS a uložiť si súradnice do telefónu. "Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158," Zodpovedným prístupom a včasným oznámením nálezu polícii, môžeme  zabrániť možnému výbuchu a predísť zraneniam či stratám na ľudských životoch.  





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/