(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ODRAZY Z NÁS výstava fotografií
@ Kultúra -> Výstavy     Apr 16 2014 - 11:02 GMT


LADISLAV NEKUDA , Brno & ALEX KISS, Košice



Kultúrne centrum KSK ponúka návštevníkom vo svojich výstavných priestoroch na Hlavnej 48 v Košiciach opäť jednu zo zaujímavých fotografických výstav. 3-stan, vlastným menom Ladislav Nekuda z Brna bude jedným z vystavujúcich autorov. V jeho tvorbe je jasne badateľný vplyv surrealizmu a jeho významného predstaviteľa Salvadora Daliho. Nájdeme v nej zobrazenie snových svetov, koláží, útržkov zneužitej reality, ale aj postavy z mytológie. Prostredníctvom 3-stanových diel sa nám predstavuje surrealizmus postmodernej doby. Autor sa usiluje o zachytenie snov, predstáv, pocitov, myšlienok. Aj keď má každé dielo svoj význam, divákovi nič nepredkladá a interpretácia je celkom ponechaná na ňom samom. #CONT#



3-stan pravidelne vystavuje nielen v Čechách (Praha, Brno, Český Krumlov), ale tiež v zahraničí, napr. V Lisabone, kde sa jeho výstava organizovaná pod záštitou ambasády Českej republiky stretla s veľmi priaznivým ohlasom. Okrem toho pripravuje ďalšie svoje výstavy v Škandinávii a v Nemecku. V súčasnosti autora zamestnáva okrem fotografovania a grafiky predovšetkým projekt Cargo Gallery. Cargo Gallery nie je len takou obyčajnou galériou. Je to unikátne plávajúce multikultúrne centrum, ktoré bude svojim programom zabávať publikum od Prahy cez Berlín až po Hamburg.



V spoločnej výstave sa svojimi fotografiami bude prezentovať aj Alexander Kiss z Košíc, tvoriaci pod menom Alexx W Kiss. Ako každý začínajúci fotograf si vyskúšal rôzne žánre fotografie. Posledných päť rokov sa sa usadil vo vodách konceptuálnej  a  miestami tiež surrealistickej fotografie. Autor sa snaží vymaniť spod diktátu rozumu.  Pri svojej tvorbe zaznamenáva stavy svojej duše, pričom jeho cieľom je posilniť fotografiou vlastný pocit a prúd asociácií. Jeho diela sú otvorené a tak necháva divákom voľnosť precítiť a vyložiť si jeho myšlienky. Vo svojej tvorbe sa inšpiruje ženskou krásou tela i duše. Okrem fotografovania je jeho záľubou aj cestovanie. Popri tom  sa snaží o objavovanie skrytých zákutí navštívených miest. Očarila mu príroda Islandu, kde sa mu podarilo svoje diela aj vystavovať.



Alex W Kiss bol jeden zo zakladajúcich členov fotoklubu RaRa v Košiciach. Aktívne sa zapája do rôznych kolektívnych výstav. S jeho tvorbou sa stretli už návštevníci na výstavách v Mníchove a Prahe, momentálne pripravuje druhú výstavu v Rejkjavíku a Bukurešti. V rokoch 2010 – 2012 participoval fotograficky na projektoch Lidé v Nouzi. Okrem zaujímavých diel budú mať návštevníci vernisáže dňa 23.apríla o 16.30 zažiť aj „akciu“ týchto dvoch mladých, energiou naplnených fotografov. Jej výsledkom budú fotografie, kde sa návštevníci sami stanú modelom, scénografom či režisérom vlastného diela.



Výstavu si bude možné pozrieť do 9. mája v pracovných dňoch od 9.00 do 17.00.





Mgr. Helga Tomondyová





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/