(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 15. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 16 2014 - 14:07 GMT


Z košického penziónu „ zmizol“ trezor s peniazmi



Včera (15.4.) v skorých ranných hodinách sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do jedného z penziónov na Kováčskej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradol kovový trezor. V trezore sa nachádzala finančná hotovosť 2.000,-€, 8.000,- CZK a rôzne šperky zo žltého kovu. Krádežou vecí spôsobil majiteľovi škodu vo výške 3.100,-€. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Polícia po páchateľovi pátra.



Matke sa vyhrážal, že ju zadusí a podpáli dom



Policajti Obvodného oddelenia PZ Vinné z prečinu nebezpečného vyhrážania včera obvinili 43-ročného muža z obce Zalužice, ktorý sa v nedeľu (13.4.) v nočných hodinách v dome v obci Zalužice (okr. Michalovce) vyhrážal zabitím svojej matke (66), potom hodil do nej stoličku a udrel ju do ramena. Následne v pondelok (14.4.) okolo obeda vyhrážky zopakoval, hodil do nej hrniec, ale ten dôchodkyňu našťastie nezasiahol. Keď vychádzal z izby, tak ju udrel po hlave. Potom sa matke vyhrážal, že zapáli dom a ona v ňom zhorí. Po jeho vyčíňaní ho policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí až trojročné väzenie.#CONT#



Po nehode nechal auto na mieste a odišiel



Poverený príslušník dopravného inšpektorátu OR PZ Košice okolie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 40-ročného Jaroslava z Košíc, ktorý včera (15.4.) podvečer pod vplyvom alkoholu viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Punto v obci Mokrance (okr. Košice okolie), pričom pri rodinnom dome bol účastníkom dopravnej nehody. Vodička (22) cúvala s vozidlom zn. Ford Mondeo z príjazdovej cesty rodinného domu na cestu, pričom pri vchádzaní na cestu nedala prednosť v jazde vozidlu Fiat Punto a došlo k zrážke vozidiel. Vodič Fiata Punto však na mieste nehody nezotrval, vozidlo ponechal na mieste a odišiel. Policajná hliadka OO PZ Moldava nad Bodvou zakrátko vodiča (40) vypátrala a vykonanou dychovou skúškou mu v dychu namerali 1,10 mg/l alkoholu, čo v prepočte predstavuje 2,29 promile. Vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná a na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz. Následne bol 40-ročný vodič umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Ïalší nezodpovedný vodič



Na Dopravnej ulici v Trebišove. Včera (15.4.) v ranných hodinách 34-ročný vodič z okresu Trebišov viedol vozidlo zn. Peugeot Partner Combi v smere od železničného nadjazdu, pričom mu policajti v dychu namerali 1,29 mg/l alkoholu, čo predstavuje 2,69 promile. Následne opitého vodiča umiestnili do cely policajného zaistenia a čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Aj v tomto prípade vodičovi hrozí až ročné väzenie.



Z areálu ihriska „potiahli“ futbalové lopty



Štvorlístok páchateľov vo veku od 15 do 19 rokov z Trebišovského okresu policajti OO PZ Kráľovský Chlmec vypátrali a obvinili z prečinu krádeže. Traja mladiství a 19-ročný mladík sa pred týždňom v areáli futbalového ihriska v obci Pribeník (okr. Trebišov) vlámali do budovy, odkiaľ zo zasadačky odcudzili dve futbalové lopty. Miestnej TJ krádežou a poškodením zariadenia spôsobili celkovú škodu približne 150 eur. Za krádež im hrozí až dvojročné väzenie, mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/