(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 22. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 23 2014 - 16:32 GMT


Diskont prepadol s nožom, predavačku



Včera (22.4.2014) o 19,30 hodine obdàžali Rožňavskí policajti telefonické oznámenie na linku 158 od 47-ročnej ženy z okresu Rožňava, že pred chvíľou bola lúpežne prepadnutá v predajni diskontu v Rožňave. Policajti okamžite vyrazili na miesto kde zistili, že neznámy páchateľom preskočil predajný pult a zakričal „ je to prepad“. Následne predavačku chytil za ruku a s nožom v ruke požadoval vydanie finančnej hotovosti z pokladne. Predavačka kládla odpor a preto ju sotil bokom. Otvoril pokladňu z ktorej vybral finančnú hotovosť viac ako 1.000,- eur a z miesta ušiel. K zraneniu predavačky nedošlo.



Muži zákona okamžite rozbehli pátranie po neznámom páchateľovi a niekoľko hodín prepátravali blízke aj široké okolie, ulice, objekty, pohostinstvá, krčmy atď.. Kriminalistický technici na mieste zaistili daktyloskopické a biologické stopy ako aj nôž, ktorý páchateľ ukryl v blízkosti materskej škôlky.



Intenzívnym pátraním aj za pomoci občanov sa podľa popisu a následného opoznania podarilo páchateľa krátko pred polnocou vypátrať v neďalekej herni, kde stihol už za časť olúpených peňazí vyhrať na herných automatoch. Policajti u neho peniaze z lupu zaistili a predviedli ho na príslušný útvar. Rožňavský vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 44-ročného Stanislava z Rožňavy, ktorý sa ku skutku priznal a so súhlasom službukonajúceho prokurátora ho umiestnil do cely policajného zaistenia. Na obvineného bude spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie.



V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.



Vlčiak pohrýzol chlapca, obvinili jeho majiteľa #CONT#



Spišskonovoveskí policajti z prečinu ublíženia na zdraví obvinili 60-ročného Jána zo Spišskej Novej Vsi. Tento v júli 2013 svojou nedbanlivosťou a v rozpore so zákonom (ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov), nezabezpečil svojho psa rasy nemecký ovčiak. Ten sa nachádzal na voľnom priestranstve, kde sa odtrhol z reťaze a následne pohrýzol do pravého boku 11-ročného chlapca zo Svidníka. Na základe odborného lekárskeho posudku mu spôsobil zranenia s dobou liečenia 17 dní. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.



Vykradli garáž aj predajňu potravín



Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch Michalovčanov vo veku 17 a 18 rokov, ktorí sa začiatkom decembra minulého roku na ulici S. Chalúpku v Michalovciach, vlámali do garáže. Nezastavila ich ani kovová mreža, ktorú vytrhli a následne rozbili sklobetónové kocky. Vošli dnu a odcudzil 40 litrov benzínu, dve uhlové brúsky, 25 litrovú hliníkovú nádobu, dve sady prstencových kľúčov, štyri sady vidlicových kľúčov, sadu Gola kľúčov, olejový zdvihák, 3 litre motorového oleja, autonabíjačku, nožnú a ručnú pumpu, čím majiteľovi spôsobil celkovú škodu vo výške 550,- eur.



Z prečinu krádeže obvinili aj dvoch mužov (31,38) a štyroch tínedžerov (tri dievčatá 15,16,17 a chlapec 14) z okresu Trebišov. Títo sa spoločne začiatkom marca 2014 v obci Čičarovce (okres Michalovce), vlámali do objektu potravín. Rozbili sklenenú výplň plastového okna, vnikol do budovy, poškodili signalizačné zariadenie a odcudzili rôzne druhy sladkostí, drogistický tovar, potraviny rôzneho druhu a alkoholické nápoje. Policajti vtedy časť veci našli vo dvore susednej materskej školy. Odcudzením tovaru spôsobil škodu za viac ako 900,- eur a poškodením zariadenia škodu za viac ako 250,- eur.  



Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie, mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Počas včerajšieho dňa na cestách Košického kraja polícia zadržala ďalších vodičov, jazdili opití



Polícia včera (22.4.2014) prichytila ďalších vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu, obvinila ich z  prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hodinu po polnoci viedol 23-ročný Lukáš z okresu Košice-okolie, osobné motorové vozidlo zn. Ford Mondeo, po ulici Kamennej v obci Sokoľ. Počas cúvania nezvládol riadenie vozidla a narazil do dreveného oplotenia obytného bloku.  Poškodil kovový stojan regulátoru plynu, škoda činí 300,- eur. Vykonanou dychovou skúškou u vodiča bola nameraná hodnota 0,93 mg/l alkoholu v dychu (1,94 promiele). 34-ročný Eduard z okresu Michalovce dve hodiny po polnoci viedol osobné motorové vozidlo zn. Renault Megane Scenic od mesta Strážske smerom na obec Voľa, kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Dychovou skúškou na alkohol mu bola nameraná hodnota 0,91 mg/l alkoholu v dychu (1,90 promiele). 35-ročný Ján z okresu Michalovce, jazdil okolo piatej hodiny ráno na motorovom vozidle zn. Škoda Felícia po Kapušianskej ulici v Michalovciach pod vplyvom alkoholu. Policajti mu namerali dychovou skúškou na alkohol namerali hodnotu 0,52 mg/l alkoholu v dychu (1,08 promile). Aj 40-ročný Pavol z okresu Gelnica jazdil včera podnapitý. O pol šiestej hodine ráno bol zastavený a kontrolovaný na osobnom motorovom vozidle značky Ford Galaxy v obci Novoveská Huta. Dychovou skúškou mu namerali hodnotu 0,53mg/l alkoholu v dychu (1,10 promile).



Všetci obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie. Takýmto nezodpovedným prístupom ich okrem privodenia trestného stíhania a následného trestu, celý proces, ktorým musia takíto vodiči prejsť, môže vyjsť draho. Preskúmanie zdravotnej spôsobilosti či poradenstvo u psychológa a v konečnom dôsledku i uložený peňažný trest súdom alebo správnym orgánom značne zasiahne do rodinného rozpočtu vodičov. Azda najhoršie doplatia na to najmä vodiči z povolania, ktorí sa živia práve šoférovaním. Pri uloženom zákaze viesť vozidlo môžu prísť o celú výplatu a dokonca i o prácu. Ide o osobnú zodpovednosť každého vodiča, ktorý si sadá za volant v čase kedy by šoférovať nemal.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/