(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 23. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 24 2014 - 11:52 GMT


Polícia vyšetruje požiar vozidla



Doposiaľ neznámy páchateľ včera krátko pred polnocou na Tokajíckej ulici v Košiciach, pravdepodobne úmyselne podpálil osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 407 SW.  Následkom požiaru došlo k zhoreniu prednej motorovej časti vozidla, kabeláže a plastov. Prešovskej spoločnosti takto spôsobil doposiaľ nezistenú škodu. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.



Polícia objasnila viacero prípadov krádeží vecí z chát a chalupy



Policajti objasnili viacero vlámačiek do chát a chalupy, ich páchateľov vypátrali a obvinili. Z prečinu krádeže obvinili 29-ročného Michala z Košíc, ktorý sa počas uplynulého víkendu v chatovej oblasti Pod lesom v Košiciach Šaci, vlámal do dvoch chát. Z prvej odcudzil rôzne potraviny, čím majiteľovi spôsobil škodu v celkovej výške 110,- eur. Z druhej ukradol taktiež rôzne potraviny a poškodil obloženie kachľovej pece, čím majiteľovi spôsobil škodu v celkovej výške 150,- eur. Ïalším obvineným z krádeže je 32-ročný Martin z Košíc, ktorý začiatkom marca vnikol na ohradený pozemok chaty v Košiciach časť Myslava. Následne odstránil reťaz, ktorou bol ku konštrukcii prístrešku uzamknutý bicykel zn. Favorit, ktorý ukradol. Spôsobil škodu vo výške 30,- eur. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



Vyšetrovateľ PZ obvinil 18-ročného Maroša z Michaloviec z prečinov porušovania domovej slobody a neoprávneného užívania cudzej veci. Obvinený včera (22.4.2014) krátko pred ôsmou hodinou večer na Vinnom jazere, v katastri obce Vinné (okr. Michalovce), preskočil murované oplotenie chaty s pozemkom a z móla, ktoré sa nachádza pred chatou odviazal žltý plastový čln - vodný bicykel. Následne s ním vyplával s úmyslom povoziť sa. Bol však pristihnutý policajnou hliadkou. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



#CONT#



Z tých istých prečinov obvinili policajti aj dvoch mužov (30,22) z Mníška nad Hnilcom. Títo sa začiatkom tohto roka vlámali do chalupy v obci Mníšek nad Hnilcom (okr. Gelnica), z ktorej odcudzili rôzne veci ako napríklad mosadzné kľučky a krytky okien, zveráky, sekery, elektrospotrebiče, kovové rošty, liatinové platne, taniere, príbory, poháre ale aj obrazy, či časti vodovodných batérií. Majiteľke spôsobili celkovú škodu za viac ako 650,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



Ryby si tak skoro nezachytá



Až dvojročné väzenie hrozí 37-ročnému mužovi z okresu Michalovce, ktorého polícia obvinila  z prečinu pytliactva. Muža ešte začiatkom apríla prichytili na rieke Laborec, v katastrálnom území obce Vojany, kde rybárskou udicou lovil ryby bez príslušného rybárskeho lístka a povolenia na rybolov a v čase keď je zakázané loviť na rybku alebo prívlač. Miestnej rybárskej organizácii nespôsobil žiadnu škodu na majetku, nakoľko neulovil žiadnu rybu.



Dopravná nehoda mala smrteľný následok



Včera krátko po šiestej hodine večer došlo na ceste v katastri obce Sobrance k dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom a kamiónom. 22-ročný vodič z okresu Sobrabce viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia v smere od Sobraniec na obec Tibava. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky a ľavou prednou časťou vozidla narazil do ľavej prednej časti kamiónu zn. Iveco s návesom továrenskej zn. Schmitz premávajúceho v smere od obce Tibava na mesto Sobrance.  Vodič Felície pri dopravnej nehode utrpel devastačné zranenie nezlučiteľné so životom, ktorým ihneď na mieste nehody podľahol. 48-ročný občan Srbskej republiky, ktorý riadil jazdnú súpravu neutrpel žiadne zranenia a bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na vozidle Škoda Felícia vznikla škoda 1.000,- eur a na vozidle Iveco škoda vo výške 9.000,- eur.  Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a okolnosti tejto tragickej nehody vyšetruje.  





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/