(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 27. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 28 2014 - 10:40 GMT


Sok sa sokovi“ vyhrážal zastrelením



Poverený príslušník z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 45-ročného Gabriela z Košíc. Obvinený v sobotu (26.4.2014) popoludní po predchádzajúcich nezhodách a telefonickom vyhrážaní, pred jedným z košických obchodných centier pristúpil k 29-ročnému mužovi z okresu Košice-okolie. Spoza opasku vytiahol plynovú pištoľ, ktorou na neho namieril so slovami, že ho zabije a následne zbraň zasunul naspäť za opasok. Obaja muži boli pod vplyvom alkoholu. Privolaný policajti obvineného zadržali na mieste a zbraň zaistili. Polícia prípad rieši v takzvanom superrýchlom konaní.



Rozhodca za červenú dostal „nakladačku“



V sobotu (26.4.2014) okolo 14,00 hodiny došlo na miestnom futbalovom ihrisku v obci Richnava (okres. Gelnica) už po skončení futbalového zápasu starších žiakov medzi Richnavou a Nálepkovom k incidentu medzi divákmi a rozhodcom. Rozhodca zápasu (28) po udelení červenej karty ktorému mal predchádzať úder lakťom zo strany hráča Richnavy do brucha hráča Nálepkova pri podávaní rúk medzi oboma mužstvami, bol fyzicky napadnutý divákmi, ktorým sa jeho rozhodnutie nepáčilo. Z tribúny vybehlo najmenej desať osôb, ktorí pribehli na futbalové ihrisko a začali do rozhodcu kopať. Napadnutý rozhodca sa pred nimi snažil ujsť k šatniam, čo sa mu spočiatku nedarilo, až po chvíli pred týmto davom ušiel, kde sa ukryl v šatni. V ďalšom útoku na neho už zabránili usporiadatelia. Na miesto bola privolaná polícia, avšak ešte pred jej príchodom sa útočníci rozutekali. Poškodený utrpel zranenia podľa predbežnej lekárskej správy s dobou práceneschopnosti najmenej desať dní. Okolnosti tohto prípadu už prešetruje polícia, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a výtržníctva. Páchateľom za tento skutok hrozí až trojročné väzenie.



Z kurína „potiahol“ sliepky, hrozí mu väzenie



Poverený príslušník z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 25-ročného Mareka z okresu Trebišov, ktorý v sobotu (26.4.2014) hodinu po polnoci v obci Zemplín (okres Trebišov), neoprávnene vnikol na dvor obývaného rodinného domu 72-ročnej dôchodkyne a z neuzamknutého kurína jej odcudzil štyri sliepky. #CONT#Dôchodkyni spôsobil škodu cca 20,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie



Pod dve nehody sa podpísal alkohol



Počas uplynulého víkendu policajti v Košickom kraji zaznamenali aj dve dopravné nehody pod ktoré sa podpísal alkohol. V piatok (25.4.2014) krátko pred 13,00 hodinou viedol 66-ročný starobný dôchodca z okresu Košice-okolie osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia v stave vylučujúcom spôsobilosť, po štátnej ceste III. triedy cez obec Sady nad Torysou, časť Byster. Pri prechádzaní ostrou ľavotočivou zákrutou pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti stavu a povahe vozovky, nezvládol riadenie, následkom čoho s vozidlom prešiel vpravo mimo vozovku, na štrkovom povrchu sa dostal do šmyku a bočne narazil do betónového múrika priepustu pred jedným z rodinných domov. Poškodením múrika jeho majiteľovi spôsobil škodu v celkovej sume 100,-eur. Následne vozidlo prešlo v šmyku späť na vozovku do protismeru svojej jazdy až do priekopy, kde čelne narazilo do betónového múrika ďalšieho rodinného domu, ku škode majiteľa cca 100,-eur. Vykonanou dychovou skúškou u vodiča bola nameraná hodnota 0,56 mg/l čo je v prepočte 1,17 promile. K zraneniu osôb nedošlo.



Druhá nehoda, ku ktorej došlo včera (27.4.2014) krátko pred 22,30 hodinou mala však vážnejšie následky. 25-ročný vodič z okresu Košice-okolie viedol osobné motorové vozidlo  Suzuki Swift aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia, po miestnej komunikácii v obci Vyšný Čaj. Pred jedným z rodinných domov pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, zišiel z cesty vpravo, kde narazil do betónového mostíka a následne do betónového oplotenia pozemku obecného úradu. Po náraze sa vozidlo odrazilo a prevrátilo na strechu. Vodič utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Horšie na tom obstáli obaja spolujazdci. Košičan (19), ktorý sedel vedľa vodiča utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Spolujazdec na zadnom sedadle (21) utrpel zranenia s dobou liečenia cca 3 mesiace. Policajti u vodiča vykonanou dychovou skúškou namerali hodnotu 1,05 mg/l (2,19 promile). Škoda na vozidle činí 2.000,- eur.



Oboch vodičov polícia umiestnila do cely policajného zaistenia a obvinila z prečinu ohrozenia  pod  vplyvom  návykovej látky za čo im hrozí až dvojročné väzenie, mladší z nich čelí aj obvineniu z prečinu ublíženia na zdraví /trestná sadzba na šesť mesiacov až dva roky/.





 



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/