(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 29. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 30 2014 - 09:55 GMT


Dôverovať sa nie vždy vypláca



O tom, že dôverovať sa nie vždy vypláca sa presvedčil aj 45-ročný Košičan, ktorý v septembri minulého roku 2013 uzatvoril ústnu dohodu s 39-ročným ¼uboslav z okresu Prešov o vykonaní stavebných prác pri výstavbe chatky, pričom finančnú zálohu mu vopred odovzdal. ¼uboslav si peniaze prevzal, avšak práce nevykonal a finančný obnos doposiaľ nevrátil. Takto spôsobil škodu v celkovej výške 2.030,- eur. Poverený príslušník ho obvinil z prečin podvodu za čo mu v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



Policajti objasnili viacero krádeží



Košickí policajti objasnili viacero krádeží, páchateľov vypátrali a obvinili. Z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 32-ročného Martina z Košíc, ktorý ešte vo februári tohto roku v nočných hodinách preskočil oplotenie na ulici Nižné Chmeľníky v Košiciach, vnikol na pozemok rodinného domu a z dvora ukradol štvorkolku zn.Peg Pergero. Majiteľke spôsobil škodu vo výške 265,- eur.



Z prečinu krádeže obvinili aj dvoch tínedžerov (15,16) a 19-ročného Drienovčana. Títo v prvý marcový týždeň v jednom z košických obchodných centier ukradli bicykel, ktorý bol pripevnený oceľovým lankom o radiátor. Majiteľke spôsobili škodu v celkovej výške 500,- eur. V prípade dokázania viny hrozí obvineným až dvojročné väzenie, mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Príslušníci kriminálnej polície v okrese Košice-okolie vypátrali a poverený policajt z prečinu krádeže obvinil 21-ročného Róberta z Turni nad Bodvou. Tento na prelome roka 2013 a 2014  z voľného priestranstva v katastri obce Turňa n/B, v blízkosti miestnej firmy, prerezal a odcudzil 70 metrov elektrického medeného kábla. Ten slúžil na prívod elektrickej energie k rýpadlu od elektrického rozvádzača. Firme spôsobil škodu za takmer 3.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.



#CONT#



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/