(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 19.05.2014
@ Aktuálne -> Polícia     May 20 2014 - 14:16 GMT


Dlhoprstých šokoval bleskový zásah policajtov



Rýchlym zásahom policajti zadržali priamo pri čine dvoch páchateľov, ktorí sa v sobotu o štvrť na tri nad ránom pokúsili vlámať do jednej z predajní na Hronskej ulici v Košiciach. Priniesli si železné páčidlo, ktorým sa snažili vchodové dvere vypáčiť a z predajne ukradnúť tovar. Spustili však alarm a chceli rýchlo uniknúť. V tom im zabránili hliadkujúci policajti. Spoločnosť so sídlom v Košiciach predbežnú vyčíslila škodu spôsobenú poškodením dverí na 300,- eur. Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinil dvoch Košičanov, 36-ročného Miroslava a jeho rovesníka Pavla. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



Z firmy ukradli nerez a zliatinu za viac ako 5.000,- eur



Príslušníci kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali páchateľov, ktorí majú na svedomí vlámanie sa do firmy v obci Turňa nad Bodvou. Páchatelia sa začiatkom mája tohto roku vlámali do objektu firmy, odkiaľ odcudzili 37 kusov nerezových roštníc a 5 kusov zliatinových nosičov. Spôsobili škodu vo výške 5.125,- eur. Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil troch miestnych mužov vo veku 32,36 a 40 rokov. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky.



Potiahli Babetu, dlho sa na nej nevozili



Policajti Obvodného oddelenia PZ Pavlovce nad Uhom vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili Jaroslava (23) a Radomíra (20) z okresu Michalovce. Obvinení sa začiatkom decembra roku 2013 v nočných hodinách po spoločnej dohode vlámali do stodoly rodinného domu v obci Vysoká nad Uhom. Odcudzili dvojkolesový ručný vozík a motocykel zn. Babetta typ 210. Spôsobili škodu vo výške  70,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



#CONT#



Policajti na cestách Košického kraja odhalili ďalších opilcov



Polícia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila viacero osôb. 22-ročný Miroslav z okresu Košice-okolie včera (19.05.2014) o 19,00 hodine viedol moped zn. Babetta, bez evidenčného čísla po ulici Svornosti v obci Čaňa. Pri kontrole hliadkou PZ bol podrobený aj dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov, ktorou mu namerali hodnotu 1,21 mg/l alkoholu v dychu (2,52 promile). Ïalšou opitou ženou ktorú pristihli za volantom bola 33-ročná Františka z okresu Košice-okolie. Tú zastavili a kontrolovali policajti včera o 21,20 hodine na osobnom motorovom vozidle zn. Peugeot 205 s ktorým premávala po ceste smerom od obce Košická Polianka na mestskú časť Košice - Krásna nad Hornádom. Dychovou skúškou na zistenie alkoholu u nej namerali hodnotu 1,70 mg/l alkoholu v dychu (3,54 promile).  Kontrole sa nevyhol ani 38-ročný ¼uboslav z okresu Humenné, ktorý  včera o 09,45 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. BMW X5 v smere na obec Strážske. V obci Voľa bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ, ktorá ho vyzvala aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov, ktorú bezdôvodne odmietol. Včera krátko pred 21,00 hodinou Rožňavskí policajti zastavili a kontrolovali 29-ročného Petra z okresu Rožňava. Ten viedol motocykel značky Yamaha XT 600 E bez evidenčného čísla po obci Drnava. U neho namerali 1,52 mg/l alkoholu (3,17 promile). Policajti previnilcov umiestnili do cely policajného zaistenia a v prípad dokázania viny im hrozí až ročný pobyt za mrežami.



Polícia neustále apeluje na občanov, aby takýmto nezodpovedným a arogantným prístupom k zákazu viesť vozidlo pod vplyvom alkoholu, nehazardovali nielen so svojím zdravím, ale i životom ostatných účastníkov cestnej premávky.  


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/