(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 27. a 28. 5.2014
@ Aktuálne -> Polícia     May 29 2014 - 11:34 GMT


Na štvorkolke jazdil opitý, pri nehode sa zranil i spolujazdec



Včera (28.05.2014) okolo 18,35 hod. viedol 51-ročný vodič z Kapušianskych Kľačian štvorkolku zn. Buyang v obci Ptrukša (okr. Michalovce), pričom pri prejazde ľavotočivej zákruty v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam ktoré možné predvídať, zišiel z cesty do priekopy, kde sa so štvorkolkou prevrátil. Vodič i jeho spolujazdec (49) sa na mieste podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Vodičovi policajti v dychu namerali 0,98 mg/l (2,04 promile), jeho spolujazdec nafúkal 0,69 mg/l alkoholu v dychu (1,44 promile). Oboch mužov previezla RZP na ošetrenie do michalovskej nemocnice, kde sú hospitalizovaní. Podľa predbežnej lekárskej správy vodič utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 14 dní, jeho spolujazdec sa zo zranení bude liečiť približne 28 dní. Na štvorkolke vznikla škoda 500 eur. Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu PZ v Michalovciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin ublíženia na zdraví.



Dokaličil „tinedžera“



Policajti Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou z prečinu ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinili 20-ročného Michala z Moldavy nad Bodvou, ktorý začiatkom mája tohto roku pri futbalovom štadióne v obci Mokrance (okr. Košice okolie) bezdôvodne fyzicky napadol 14-ročného chlapca. Tohto udieral päsťou do tváre a kopol do hlavy. Napadnutý chlapec utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia 7 až 14 dní. Obvinenému mladíkovi hrozí až trojročné väzenie.



Policajti OO PZ Veľké Kapušany z prečinu výtržníctva obvinili 35-ročného muža z Veľkých Kapušian, ktorý v decembri minulého roka v jenom z barov vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce) fyzicky napadol 26-ročného miestneho muža. Tohto päsťou viackrát udrel do tváre, pričom mu vyrazil zub. Napadnutému mužovi spôsobil zranenie s dobou liečenia 4 dní. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí až trojročné väzenie. #CONT#



Svojej družke sa vyhrážal zabitím, jej priateľa udrel do hlavy



Z prečinov výtržníctva a nebezpečného vyhrážania obvinili policajti OO PZ Moldava nad Bodvou 36-ročného muža z Moldavy nad Bodvou, ktorý sa včera (28.5.) popoludní pri bufete športového areálu v meste Moldava nad Bodvou (okr. Košice okolie) vyhrážal zabitím svojej družke (37). Ženu naháňal s krikom, že ju zabije, pričom drevenou nohou od stola udrel do hlavy  jej priateľa (38). Napadnutému mužovi spôsobil tržné rany na hlave s predbežnou dobou liečenia do 7 dní. Útočníka policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Obvinenému mužovi, za jeho vyčíňanie, teraz hrozí až trojročné väzenie.



Ukradnuté vozidlo policajti vypátrali, po páchateľovi pátrajú

Včera (28.5.) od polnoci do 10,00 hodiny sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do garáže v obci Zalužice (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil osobné motorové vozidlo zn. Citröen C5, osobné doklady, doklady od vozidla zn. VW Caravelle a tiež kľúče od bytu a domu. Krádežou auta vznikla majiteľovi škoda najmenej 6.000,-€ a odcudzením dokladov a vecí škoda cca 120,-€. Polícia ihneď vyhlásila po páchateľovi, vozidle a odcudzených veciach pátranie. V tejto súvislosti poverený príslušník OO PZ Vinné začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Ešte v ten deň v nočných hodinách odcudzené vozidlo policajti vypátrali na Hviezdoslavovej ulici v Michalovciach a pátranie po vozidle odvolali. Po páchateľovi a odcudzených veciach polícia naďalej pátra.



Zo šatne „potiahli“ videokameru, policajti ich vypátrali a obvinili z krádeže

Jasovskí policajti z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch Jasovčanov (20,24), ktorí sa pred dvoma týždňami vlámali do šatne na futbalovom ihrisku v obci Jasov (okr. Košice okolie). Z objektu odcudzili videokameru, pričom v budove vylomili troje dverí. Obci spôsobili celkovú škodu vo výške 380 eur. Obom obvineným hrozí až dvojročné väzenie.



27.05.



Dlhoprstý idú zvárať ?



Košickí policajti pátrajú po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa počas uplynulého víkendu na Helsinskej ulici v Košiciach, vlámal do priestorov na prízemí obytného domu. Ukradol sedemdesiatdva kíl elektród. Bratislavskej spoločnosti spôsobil škodu za viac ako 4.600,- eur.



Krádež o akej ani nechyrovali, „zmizol“ 120-tisíc litrový vodojem



Policajti Obvodného oddelenia PZ Čaňa v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície OR PZ Košice-okolie objasnili „mega“ krádež, zlodej totiž odcudzil 120.000,- litrový vodojem. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci, nakoľko v pondelok (26.5.2014) medzi 10,00 až 18,00 hodinou na Gyňovskej ulici v obci Čaňa, došlo ku rozpáleniu kovového zásobníka na vodu o objeme 120.000 litrov, z ktorého páchateľ už stihol časť odcudziť. Policajti rozbehli pátranie, pričom časť vodojemu našli v jednej z košických zberní surovín. Netrvalo dlho a vypátrali aj páchateľa tejto krádeže. Policajti Obvodného oddelenia PZ Čaňa po vykonaní procesných úkonov odovzdali spisový materiál aj s páchateľom z dôvodu vecnej príslušnosti vyšetrovateľovi PZ, ktorý zo zločinu krádeže obvinil 48-ročného Petra z okresu Košice-okolie /v minulosti trestne stíhaný za podvody/. Obvinený chcel celý vodojem odpredať v zberni druhotných surovín, pričom majiteľom a zamestnancom zberni predstieral, že je jeho vlastníkom. Skutočnej majiteľke spôsobil škodu za niekoľko desiatok tisíc eur, jeho presnú výšku určí až súdny znalec. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.



Trojici mladíkov by rybári mohli úlovky závidieť



Rožňavskí policajti z prečinu krádeže obvinili trojicu mladíkov z obce Turňa nad Bodvou. Miroslav (18), Zoltán (25) a Alexander (24) počas druhého májového týždňa navštívili v katastri obce Hrhov chovné rybníky.  Bez povolenia vylovili pätnásť kaprov v celkovej hmotnosti takmer 12,00 kíl. Poškodenej michalovskej spoločnosti spôsobil krádežou doposiaľ presne nevyčíslenú škodu. Policajti na mieste činu zaistili udicu, plastové vedro s krmivom, nádobu s nástrahami a dve vrecia s rybami. Trojici mladíkov v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



Tínedžer sa ku krádeži gitary priznal



Spišskonovoveskí policajti pátrali po páchateľovi, ktorý vošiel do objektu jednej zo základných umeleckých škôl v okrese Spišská Nová Ves, odkiaľ z neuzamknutej miestnosti ukradol elektrickú gitaru zn. YAMAHA Eterna. Škole spôsobil škodu za viac ako 300,- eur. Z krádeže obvinili iba 17-ročného tínedžera zo Smižian. Mladíka prichytili po tom ako včera (27.5.2014) krátko pred 17,00 hodinou v jednej z predajní v Spišskej Novej Vsi  ukradol z police nad predajným pultom tri krabičky cigariet, ktoré si dal do vrecka bundy a z predajne odišiel bez zaplatenia. Majiteľke predajne spôsobil škodu vo výške 8,40,- eur. Tejto krádeže sa dopustil aj napriek tomu, že bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý.  Po jeho zadržaní sa priznal aj k predchádzajúcej krádeži gitary. V prípade dokázania viny mu hrozí ako mladistvému až ročné väzenie.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/