(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 08.06.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 09 2014 - 19:38 GMT


Polícia pátra po páchateľovi, ktorý sa vlámal do domu a ukradol zbrane



Doposiaľ neznámy páchateľ počas víkendu vnikol na oplotený pozemok rodinného domu v obci Jasenov (okr. Michalovce) a vlámal sa do domu. Potom sa vlámal do jednej z izieb, kde na vitríne rozbil sklenenú výplň a z nej odcudzil päť dlhých guľových, resp. brokových zbraní a jednu hlaveň. Majiteľovi, ktorý mal zbrane v legálnej držbe, spôsobil krádežou škodu cca 2.500 eur a poškodením zariadenia cca 100 eur. Michalovský policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody, prečin krádeže a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami (trestná sadzba tri až osem rokov). Polícia po páchateľovi a odcudzených zbraniach pátra.



Z rybačky sa už nevrátil



Včera (08. 06.) okolo 18.00 hodiny si išiel 62-ročný muž z Vyšnej Myšle zaplávať na štrkovisko v obci Geča (okr. Košice okolie), pričom sa nevrátil. Počas pátracej akcie záchranných zložiek našli jeho telo v štrkovisku pod vodnou hladinou príslušníci HaZZ Čaňa krátko po 20-tej hodine bez známok života. Privolaná záchranná služba konštatovala smrť, následne obhliadajúci lekár predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonanie zdravotno – bezpečnostnej pitvy. Udalosť dokumentujú policajti OO PZ Čaňa ako prečin usmrtenia.



Bratská láska“ skončila bitkou, asistoval alkohol



Jasovskí policajti z prečinu ublíženia na zdraví obvinili 33-ročného muža zo Štósu, ktorý včera (8.6.) okolo 01,00 hod. po hádke v rodinnom dome v obci Štós (okr. Košice okolie) pod vplyvom alkoholických nápojov fyzicky napadol svojho 15-ročného brata. Obvinený muž najprv chlapca udrel po hlave, pričom sa začali navzájom fyzicky napádať. Keď chcel tínedžer z domu odísť, starší brat ho zozadu bodol do nohy, pričom mu spôsobil bodnú ranu s predbežnou dobou liečenia 7 až 8 dní. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, za tento skutok mu hrozí až trojročné väzenie.#CONT#



Dlho sa z ukradnutého motocykla netešil



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto z prečinu krádeže obvinil 30-ročného muža z obce Bohdanovce, ktorý v sobotu (7.6.) v nočných hodinách ukradol z chodníka na Tatranskej ulici v Košiciach neuzamknutý malý motocykel zn. Gilera. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške 800 eur. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, za krádež motocykla mu hrozí až dvojročné väzenie.



Aj tento týždeň sa policajti zamerajú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla



Tento týždeň budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti na cestách a predovšetkým v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví v týchto okresoch: na teritóriu okresu Michalovce zajtra 10.06.2014, dňa 11.06.2014 v okrese Spišská Nová Ves a v okrese Košice okolie. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/