(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 17.06.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 18 2014 - 12:27 GMT


Z parkoviska „zmizlo“ auto



Doposiaľ neznámy páchateľ v noci z pondelka na utorok na Buzuluckej ulici v Košiciach odcudzil zaparkované osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia. Majiteľovi spôsobil krádežou auta škodu vo výške 10.000 eur. Polícia v danej vedci začala trestné stíhanie pre trestný čin krádeže, po vozidle a páchateľovi pátra.



Podvodom sa chceli dostať k bytu, vydávali sa za policajtov kriminálky



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach zo zločinu podvodu v štádiu pokusu obvinil dvoch Košičanov (34,39) a pre zosnovanie zločinu podvodu v štádiu pokusu obvinil 44-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorí sa ešte v roku 2007 podvodným konaním chceli obohatiť a uskutočniť predaj bytu od poškodeného 59-ročného Košičana.



Obvinený 39-ročný Košičan spolu s doposiaľ nestotožnenou osobou za finančnú odmenu sľúbenú od obvineného 44-ročného muža, ktorý zosnoval a riadil spáchanie trestného činu, sa na jeho pokyn pri stretnutí s poškodeným mužom (59) z Košíc vydávali za pracovníkov kriminálnej polície. Pod falošnou zámienkou namontovania digitálneho prístroja na balkóne bytu poškodeného muža za finančnú odmenu, dali majiteľovi bytu podpísať pokladničný doklad na sumu 800,-Sk ako odmenu za namontovanie prístroja. Následne požiadali majiteľa bytu podpísať plnomocenstvo oprávňujúce namontovať digitálny prístroj. Táto plná moc bola overená na miestnom úrade, pričom plnomocenstvo ako aj pokladničný doklad boli zneužité. V pokladničnom doklade bola suma 800,-Sk upravená na sumu 800.000,-Sk a plná moc zamenená ešte pri podpisovaní na úrade, pričom splnomocnená osoba bol obvinený 39-ročný Košičan na predaj bytu. Kúpnu zmluvu, ktorá mala byť uzavretá medzi obvineným 34-ročným Košičanom a poškodeným 59-ročným majiteľom bytu, majiteľ bytu (59) nikdy nepodpísal a nemal v úmysle takýto predaj uskutočniť. Poškodený muž (59) však včas pozastavil konanie na katastri, pričom mu mohla byť spôsobená škoda zodpovedajúca hodnote bytu najmenej vo výške takmer 49.800,-eur (1.500.000,-Sk). Obvineným mužom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov, stíhaní sú na slobode.



Z nebezpečného prenasledovania polícia obvinila tri osoby



Polícia z trestného činu nebezpečného prenasledovania obvinila tri osoby. V prvom prípade z tohto skutku poverený príslušník OO PZ Košice Dargovských hrdinov obvinil 49-ročného Jaroslava z Košíc,#CONT# ktorý od februára minulého roka až doposiaľ sústavne prenasleduje 34-ročnú Košičanku. Poškodenú ženu čaká pred vchodom v mieste jej bydliska, sústavne ju slovne napáda a vyhráža sa jej zbitím. Ženu fyzicky aj napadol, pričom prenasleduje aj jej manžela.



V druhom prípade obvineniu čelí 29-ročný muž z Moldavy nad Bodvou, ktorý od augusta minulého roka prostredníctvom emailových a sms správ kontaktuje 21-ročnú ženu, vyhľadáva jej osobnú blízkosť proti jej vôli, čím ju takto obmedzuje v jej obvyklom spôsobe života.



V treťom prípade obvineniu čelí aj 48-ročný muž zo Spišských Vlách, ktorý od decembra minulého roka neustále vyhľadával prítomnosť a sledoval pohyb svojej bývalej manželky (44), obťažoval ju telefonovaním a posielaním sms správ, niekedy až 13-krát denne a to aj večer i v nočných hodinách, pričom jej vulgárne nadával a komentoval jej spôsob života na sociálnych sieťach a tým zhoršuje kvalitu jej života.



Obvineným mužom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, stíhaní sú na slobode.



Opitý bez vodičáku havaroval, „zdemoloval“ bránu, plot i plynovú prípojku



Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky poverený príslušník PZ ODI Košice okolie obvinil 32-ročného muža z Čane, ktorý včera (17.6.) dopoludnia viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia po Záhradnej ulici v obci Čaňa (okr. Košice okolie), pričom pri vychádzaní z dvora rodinného domu v dôsledku zlej techniky jazdy prešiel s autom krížom cez cestu a prednou časťou narazil do vstupnej brány k rodinnému domu oproti.  Následne narazil do oplotenia ďalšieho domu, pričom poškodil plynovú prípojku. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo, pričom škody na vozidle, vstupnej bráne, oplotení a plynovej prípojke boli celkovo vyčíslené na 1.300 eur. Po nehode bol vodič podrobený dychovej skúške na požitie alkoholických nápojov, pričom mu policajti  v dychu namerali 0,66 mg/l alkoholu v dychu (1,38 promile). Vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná. Obvinený muž nie je držiteľom vodičského preukazu. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.  



Aj napriek tomu, že polícia neustále upozorňuje účastníkov cestnej premávky na dodržiavanie dopravných predpisov a informuje o kontrolách na cestách, odhalí vodičov, ktorí sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, tak ako v tomto prípade. Jazdou pod vplyvom alkoholu títo nepoučiteľní vodiči ohrozujú nielen svoje životy, ale i životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Nehovoriac o materiálnych škodách, ktoré pri nehode spôsobia. Každý účastník môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k bezpečnosti na cestách. Vodiči, alkohol za volant nepatrí, nehazardujte so svojimi životmi ako aj so životmi i zdravím ostatných účastníkov cestnej premávky!



Rozhodnutie súdu neakceptoval, teraz sedí v cele



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Čaňa z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 35-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorý v nedeľu (15.6.) a opakovane aj v pondelok (16.6.) vstúpil na pozemok rodinného domu v obci Seňa (okr. Košice okolie) bývalej manželky (40), pričom uznesením vydaným súdom mu bolo zakázané vstupovať do rodinného domu a tiež približovať sa k 40-ročnej žene na vzdialenosť kratšiu ako 20 metrov, čo nerešpektoval. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, zároveň poverený príslušník PZ podal podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny obvinenému mužovi hrozí až dvojročné väzenie.



 



 



 







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/