(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 09. a 08.07.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 10 2014 - 11:23 GMT


Ku bicyklu a sudom si pribalil aj zemiaky



Príslušníci PZ z Veľkých Kapušian vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 59-ročného Ernesta z okresu Michalovce. Obvinený koncom júna 2014 v obci Drahňov (okr. Michalovce) neoprávnene vošiel cez oplotenie k hospodárskej časti dvora rodinného domu. Následne sa vlámal do murovanej šopy, odkiaľ odcudzil dámsky bicykel a tri 50 litrové hliníkové sudy. Cestou cez záhradu si pribalil aj 5 kíl zemiakov, čím poškodenej spôsobil celkovú škodu cca 200,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Upratovačka“ išla po zlate



Spišskonovoveskí policajti z prečinu krádeže obvinili miestnu 35-ročnú Katarínu, ktorá  sa od dňa 10. januára do 09. februára 2014 dopustila krádeže. Počas vykonávania upratovacích prác v byte na ulici Nad Medzou v Spišskej Novej Vsi, odcudzila zo šperkovničky uloženej v komode prsteň zo žltého kovu s osadenými drahými kameňmi. Z ďalšej komody ukradla retiazku zo žltého kovu s príveskom a napokon z priestorov bytu ukradla aj ďalšiu retiazku zo žltého kovu s príveskom.  Poškodenej majiteľke spôsobila celkovú škodu za takmer 600,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí dvojročné väzenie.



08.07.



S kuklou a zbraňou vylúpil pohostinstvo



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý maskovaný čiernou kuklou na hlave, včera (08.07.2014) pred 22,00 hodinou vošiel do jedného z pohostinstiev v meste Spišská Nová Ves. Pristúpil k výčapnému pultu a oznámil, že toto je prepad a pýtal si peniaze. Z vrecka bundy vytiahol doposiaľ presne nezistenú krátku guľovú zbraň a namieril ju na čašníčku. S namierenou zbraňou s čašníčkou vošiel do skladu, odkiaľ mu z pokladničky vydala finančnú hotovosť vo výške cca 900,- eur. Páchateľ si vzal peniaze a z pohostinstva ušiel. Počas lúpeže nebol nikto zranený. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže /trestná sadzba na 7 až 12 rokov. #CONT#



Kradli v škole, Poliak v obchodnom centre, ďalší na Zemplínskej Šírave



Z pondelka na utorok došlo k vlámaniu do jednej z vysokých škôl v Košiciach. Zlodej zo školiacej miestnosti odcudzil 15 notebookov, 8 tabletov a adaptér na tablet. Škola vyčíslila škodu na viac ako 17.000,- eur. Policajti po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.



Poverený príslušník z prečinu krádeže obvinil 30-ročného občana poľskej republiky, ktorý bol v pondelok (7.7.2014) večer o siedmej hodine prichytený v jednom z košických obchodných centier potom, čo v priestoroch supermarketu odcudzil tovar v hodnote 5,93- eur. Obvinený sa skutku dopustil hoci bol za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý. Polícia muža umiestnila do cely policajného zaistenia a trestné konanie prebehlo v tzv. super rýchlom konaní.



Michalovskí policajti vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 35-ročného muža z okresu Snina. Obvinený koncom júna 2014 cez otvorené okno vnikol do spodnej časti rekreačnej chaty na Zemplínskej Šírave (v rekreačnej oblasti Hôrka). Odcudzil rôzne elektrické náradie (priamočiaru pílu, flexi brúsky, vàtačku, krovinorez, reťazovú pílu). Dvom majiteľom spôsobil celkovú škodu za viac ako 3.200,- eur. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky.



Toho istého muža obvinili aj z ďalšej krádeže ku ktorej došlo v noci koncom júna 2014 na Pešej aleji v rekreačnej oblasti Kamenec na Zemplínskej Šírave. Obvinený využil chvíľkovú nepozornosť poškodeného 20-ročného muža a z vrecka nohavíc mu bez násilia odcudzil mobilný telefón. Spôsobil mu škodu vo výške 500,- eur.



Polícia vyšetrila útok na rodinu v obci Oborín



Michalovskí policajti objasnili brutálny útok na obyvateľov domu v obci Oborín (okr. Michalovce), ku ktorému došlo začiatkom júla tohto roku /viď tlačová správa zo dňa 3.7.2014/. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície OR PZ Michalovce v tejto súvislosti obvinil päť osôb, dvoch mužov (26,38), dve ženy (34,54) a jedného mladistvého chlapca (17). Všetci piati sú obvinení z prečinu výtržníctva, dve ženy a jeden muž (26) aj z prečinu porušovanie domovej slobody a ďalší dospelý (38) spolu s mladistvým chlapcom aj zo zločinu ublíženia na zdraví. Vyšetrovanie objasnilo niektoré skutočnosti ako k útoku došlo. Po predchádzajúcej slovnej hádke, traja obvinení neoprávnene spoločne vošli cez neuzamknutú bránku na dvor rodinného domu, kde jedna z obvinených žien fyzicky napadla poškodenú (35), ktorú udierala rukami a neskôr aj drevenou palicou. Spôsobila jej zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Poškodenej na pomoc prišiel jej brat (31), ktorého fyzicky napadli traja obvinení. Udierali ho po rukách a tele. Následne všetci vyšli z dvora na ulicu, kde obvinený (38) udrel drevenou palicou po hlave poškodeného, ktorý spadol na zem. Tam ho následne ešte obvinený mladistvý chlapec viackrát udrel drevenou palicou. Spôsobili mu veľmi ťažké zranenia životne dôležitého orgánu – mozgu (viacnásobné zlomeniny lebky, krvácanie  a ťažký opuch mozgu...). Poškodený je tohto času v kóme, bez možnosti zlepšenia stavu, nevyliečiteľný stav s prognózou nezlučiteľnou so životom. 7 x súdne trestaný 38-ročný obvinený bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí väzenie od jedného až do desiatich rokov.



Pri požiari budovy sa škody vyšplhali na 90.000,- eur



Michalovskí policajti pátrajú po neznámom páchateľovi, ktorý včera (8.7.2014) v noci v objekte budovy nachádzajúcej sa na Kostolnom námestí v Michalovciach, otvoreným ohňom podpálil ľahko horľavé materiály nachádzajúce sa v budove. K rozšíreniu požiaru došlo najmä na povale, čím humenskej spoločnosti spôsobil škodu na majetku a zariadení vo výške cca 90.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci /trestná sadzba na 3 až 8 rokov/.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/