(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 27.07.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 28 2014 - 15:52 GMT


Polícia 158 dávok drogy zaistila u Humenčana



Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Michalovce zo zločinu nedovolenej výroby omamných apsychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 22-ročného Jaroslava z Humenného. Obvineného v máji tohto roku prichytili v obci Vinné, ako v osobnom motorovom vozidle prechovával vo vrecku nohavíc igelitové vrecko, ktoré podľa znaleckého posudku obsahovalo morfologicky zhodné vrcholcovité časti rastliny konope o celkovej hmotnosti 15,80 g s priemerným 17,9 % obsahom THC. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť až 158 jednorazových dávok drogy. Pri zastavovaní vozidla hliadkou kriminálnej polície, vrecko vyhodil von z auta cez okno. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.



Chytili tínedžera, lúpil v jednom z košických parkov



Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice zo zločinu lúpeže obvinil 16-ročného tínedžera zo sídliska Luník IX v Košiciach. Tento spolu s ďalším doposiaľ nestotožneným páchateľom včera (27.7.2014) o 04.00 hodine v parku Drevný trh v Košiciach, lúpežne prepadol 50-ročného Košičana. Prisadli si k nemu na lavičku z oboch strán a vzali mu vak, ktorý mal poškodený pri sebe. Následne mu začali prehľadávať vrecká, pričom obvinený tínedžer držal poškodeného za ruku. Z vrecka košele mu vybrali cigarety, osobné doklady a drobné mince. Potom ho hodili na zem. Poškodený utrpel zranenia, ktoré mu boli jednorazovo lekársky ošetrené. Oboch lúpežníkov len pár minút po lúpeži neďaleko parku kontrolovala hliadka Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto v čase, keď ešte ani poškodený muž nestihol skutok oznámiť. To že sa dopustili zločinu sa policajti dozvedeli až po kontrole na základe popisu, ktorý poškodený neskôr uviedol polícii. Obvineného zakrátko vypátrali, po druhom stále pátrajú. Policajti všetky odcudzené veci u obvineného zaistili a vrátili poškodenému. Za tento skutok je podľa Trestného zákona možné uložiť trest odňatia slobody na tri až osem rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



#CONT#



O futbal nemal záujem, išiel po elektronike



Policajti Obvodného oddelenia PZ Gelnica v spolupráci s kriminálnou políciou, na základe zaistených stôp a expertíznych výsledkov vypátrali a z prečinu krádeže obvinili viackrát súdne trestaného 20-ročného Vasiľa z okresu Gelnica. Obvinený začiatkom mája 2014 v obci Helcmanovce prišiel na futbalové ihrisko, kde sa vlámal do budovy futbalového klubu obce. Z kancelárie odcudzil notebook a Wi-fi router. Obci Helcmanovce spôsobil škodu na odcudzených veciach vo výške 120,- eur a na  zariadení vo výške 40,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Jazdili aj napriek uloženým zákazom



Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia polícia počas uplynulého víkendu obvinila ďalších dvoch vodičov. 31-ročný Miroslav z okresu Michalovce v piatok (25.07.2014) krátko po 21,30 hodine, viedol motocykel zn. JAWA 21 bez evidenčného čísla po ceste v obci Závadka. Následnou kontrolou hliadkou PZ bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Lustráciou však policajti zistili, že vodič má rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla na dobu 12 mesiacov do 23.4.2015.



Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili aj 29-ročného Vincenta z okresu Michalovce.  Obvinený v piatok o 23,30 hodine viedol po Ulici Sobranecká cesta v Michalovciach, osobné motorové vozidlo zn. Škoda Pick-up. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,60 mg/l alkoholu v dychu (1,25 promile). Vozidlo viedol aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia a má rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 30 mesiacov do 28.7.2015.



Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



Polícia radí aj hubárom, aby v lese boli ostražití



Hubárska sezóna láka do lesov čoraz viac ľudí, ktorí počas zberu húb a iných lesných plodov ešte stále môžu naraziť aj na nevybuchnutú muníciu z čias II. svetovej vojny. Len počas uplynulého víkendu museli policajný pyrotechnici v Košickom kraji zasahovať až štyri krát. V okrese Košice-okolie išlo o tri výjazdy a v okrese Trebišov o jeden. Na Dargovskom priesmyku zaistili delostreleckú mínu kal. 75 mm, v kúpeľoch „Borda“ delostreleckú mínu kal. 82 mm, v katastri obce Trebejov, v lokalite Starý Trebejov funkčný ručný granát vz. 34 a v priekope na križovatke medzi obcami Bačkov - Kravany zaistili delostreleckú strelu kalibru 75 mm. Zaistená munícia bola prevezená pyrotechnikmi k ich zneškodneniu na bezpečnom mieste.



Polícia opätovne upozorňuje občanov, aby muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Hlavne v tých prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. V prípade mobilného telefónu je možnosť využiť GPS systém a uložiť si súradnice miesta nálezu. "Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158" a tak zabránili možnému výbuchu a predišli tým zraneniam či stratám na ľudských životoch.  





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/