(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 03.08.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 04 2014 - 14:54 GMT


Maskovaný a ozbrojený chcel lúpiť v herni na Spiši



Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v Spišskej Novej Vsi a pátra po páchateľovi, ktorý včera (3.8.) o 02.30 hodine s kuklou na hlave a so zbraňou v ruke, v úmysle zmocniť sa finančnej hotovosti, sa násilím pokúsil vniknúť  do priestorov herne cez vchodové  dvere, ktoré otvorila krupiérka. To sa mu však nepodarilo, nakoľko manžel krupiérky páchateľa od dverí herne fyzicky vytlačil. Potom páchateľ z miesta ušiel. Majiteľovi herne nespôsobil žiadnu škodu. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže (trestná sadzba na sedem až 12 rokov).



Zápasili o kabelku, lúpežníka policajti zadržali



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil 26-ročného Emila z Košíc, ktorý v piatok (1.8.) popoludní v kancelárii jednej zo spoločností na Hlavnej ulici v Košiciach lúpežne prepadol 46-ročnú Košičanku. Keď vstúpil do kancelárie, snažil sa poškodenej žene vytrhnúť kabelku, čo sa mu podarilo. Potom sa žene podarilo zmocniť kabelky späť a ujsť do salóna, kde ju páchateľ dobehol a znova jej ukradol kabelku. Po krátkom zápase sa poškodenej žene opäť podarilo kabelku vytrhnúť páchateľovi z ruky a následne vbehnúť do presklených dverí vo vnútri salónu, ktoré následne pracovníčka salónu uzamkla. Páchateľ po krátkej chvíli z miesta činu ušiel, avšak vzápätí bol zadržaný hliadkami PZ. K zraneniu poškodenej a ani k hmotnej škode nedošlo. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. #CONT#



Rotvajler pohrýzol ženu, polícia začala trestné stíhanie



V sobotu (2.8.) o 18,30 hodine v obci Zemplín  (okr. Trebišov) pes rasy rottweiler pohrýzol 57-ročnú ženu z Košíc. Majiteľ psa ho riadne nezabezpečil proti uniknutiu a ten sa odtrhol z reťaze uviazanej o strom a ušiel do neoplotenej susednej záhrady rodinného domu, kde napadol poškodenú ženu. Pes ženu viackrát pohrýzol do nohy, pričom jej spôsobil hryzne rany s dobou liečenia od 7 do 42 dní. Poverený príslušník PZ Streda nad Bodrogom začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.



Opitý vodič zrazil manželku pred domom, utrpela ťažké zranenia



Včera (03. 08.) po 19-tej hodine Operačné stredisko PZ v Rožňave prijalo z čísla 112 informáciu, že v obci Bohúňovo v Rožňavskom okrese došlo k dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazila chodkyňa. Vyslaná policajná hliadka na mieste zistila, že vodič (36) z Bohúňova viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Marea po miestnej komunikácii v uvedenej obci, pričom pri bráne do dvora rodinného domu za presne nezistených okolností pravou prednou časťou vozidla narazil do stojacej chodkyne (36). Chodkyňa pri nehode utrpela ťažké zranenia, ktoré si vyžadujú dobu liečenia viac ako 6 týždňov. Zranenú ženu previezla letecká záchranná služba do košickej nemocnice. Vodič bol podrobený dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v dychu s pozitívnym výsledkom, pričom „nafúkal“ 1,40 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,94 promile. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky (trestná sadzba jeden až päť rokov). Vyšetrovateľ PZ vodiča so súhlasom prokurátora zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia.



Mladý vodič aj napriek zákazu šoféroval opitý



Včera (3.8.) ráno policajti OO PZ Dobšiná zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia 21-ročného vodiča zo Šumiaca, ktorý vez príslušného vodičského oprávnenia viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felicie po ceste v smere Rejdová – Dobšiná, pričom v katastri obce Dobšiná – Píla (okr. Rožňava) v dôsledku neprimeranej  rýchlosti v ľavotočivej zákrute nezvládol riadenie a narazil do zvodidiel. Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,62 mg/l alkoholu v dychu. Policajti zároveň zistili, že vodič má uložený trest zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Rožňave vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



Prekročil rýchlosť namerali mu 1,75 promile



Vodiča (24) z Radvanoviec, ktorý v sobotu (2.8.) popoludní viedol osobné motorové vozidlo zn. Hyundai v smere na obec Kaluža (okr. Michalovce), policajná hliadka zastavila medzi križovatkou Trnava pri Laborci a Vinné z dôvodu prekročenia rýchlosti v uvedenom úseku cesty. Následne policajti vodiča podrobili dychovej skúške, pričom mu namerali 0,84 mg/l alkoholu v dychu (1,75 promile). Následne vodiča zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Michalovskí dopravní policajti mladého vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Aj napriek prijatým bezpečnostným opatreniam počas letnej turistickej sezóny s cieľom zlepšiť bezpečnostnú situáciu na cestách, kedy je na cestách viac policajtov, čo mnohým účastníkom cestnej premávky prekáža, policajti odhaľujú za volantom takmer denne nezodpovedných vodičov, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu. Z tohto vyplýva, že tieto opatrenia polície sú potrebné a opodstatnené. Vodiči by si mali uvedomiť, že svojim nezodpovedným správaním na cestách môžu ohroziť nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.  



 







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/